„Z naší strany to bylo nejlepší odehrané utkání, co jsme k týmu přišli, ale bohužel jsme doplatili na koncovku,“ načal své hodnocení trenér Karel Tichota.

Baníkovci měli první příležitost již ve 3. minutě, kdy se prezentoval střelou z úhlu Jakub Kopřiva. „Poté už se hrálo v podstatě od vápna k vápnu. Bohužel jsme ale ve 23. minutě po křídelní akci domácích po tečované střele inkasovali,“ narážel Tichota na brankovou radost chrudimského Daniela Vašulína. Inkasovaná branka ještě více Sokolov nakopla.

„Zvýšili jsme aktivitu a vytvořili si šance. Tu velkou pak Markem Červenkou, který prošel přes tři hráče, ale jeho střela skončila těsně vedle,“ připomněl Tichota velkou příležitost svého týmu.

Poslední celek druholigové tabulky se však na půdě Chrudimi nevzdal, spíše naopak. Domácímu výběru zle zatápěl.

„Až na úvod druhé půle už byl poté zápas v naší režii. Vytvořili jsme si několik šancí, ale Chrudim podržel brankář Mrázek,“ smutně poznamenal sokolovský trenér. Zvláště o gólovou radost si říkaly příležitosti Jakubů Kopřivy a Selnara. „Hráli jsme dobře kombinačně, byli aktivní, bojovali, ale nedařilo se nám v koncovce a to rozhodlo,“ vypočítával Tichota.

Během druhého poločasu mohl navýšit vedení Chrudimi Daniel Vašulín, který se ocitl po samostatném úniku tváří v tvář sokolovskému gólmanovi Jakubu Šimanovi, ale hostující brankář se již podruhé překonat nenechal.

„Hru jsme poté otevřeli a domácí toho využívali k brejkům, ale podržel nás brankář Šiman. V samotném závěru utkání jsme si vytvořili tlak, ale kýženou vyrovnávací branku bohužel nevstřelili,“ uzavřel své hodnocení Tichota. Sokolov tak po porážce zůstal i nadále na poslední příčce, když se bodové manko na jeho soupeře o něco opět zvýšilo.

MFK Chrudim – FK Baník Sokolov 1:0 (1:0). Branka: 23. Vašulín Daniel. Rozhodčí: Dubravský. ŽK: 3:4. Diváci: 856.

Sokolov: Šiman – Mejdr, Hošek, Čihák, Dvořák II. – Machek (80. Štursa), Machuča (73. Selnar) – Štípek, Kopřiva, Vávra (46. Šmehyl) – Červenka.