A je to tady. Dlouho očekávaný souboj o první příčku krajské I. B třídy se odehraje v neděli 22. května na půdě druhých Kraslic, kam dorazí vedoucí celek tabulky FK Nejdek.

Oba soupeři mají totiž po jedenadvacátém kole na svém kontě shodně 52 bodů. V případě vítězství by tak mohli rázně přiživit své postupové ambice do krajské I. A třídy.

Navíc půjde o souboj kanonýrů. Kraslický kanonýr Josef Kričfaluši má na svém kontě patnáct, a nejdecký štírek Richard Kinkal čtrnáct vstřelených branek.
O šest bodů bude soupeřit na půdě nováčka z Perninku Sedlec, který potřebuje k záchraně body jako sůl. Na stejné vlně se poveze i předposlední tým Božičan, který vyrukuje v sobotním dopoledni na svém pažitu proti hroznětínské Olympii.

Důležité utkání odehraje v domácím prostředí Skalná, která bude hostitelem poříčské rezervy. Sokolovské derby bude k vidění na půdě březovské Olympie, kde se představí fotbalisté Lokte. I v tomto utkání půjde prakticky o šest bodů, takže fotbalový fanda se má nač těšit.
O důležité body bude bojovat na svém stadionku Dolní Žandov, kterému bude soupeřem nevyzpytatelný tým Kynšperka. Na domácí půdě se představí i Útvina, která bude bojovat o mistrovské body proti jedenáctce Teplé.

I. B třída, 22. kolo: Skalná – Baník Královské Poříčí B (sobota, 10.00), SK Božičany – Olympie Hroznětín (sobota, 10.30), Olympie Březová – FK Loket (sobota, 10.30), Sokol Pernink – KSNP Sedlec (sobota, 10.30), Sokol Dolní Žandov – Slavoj Kynšperk (sobota, 16.00), Sokol Útvina – Sokol Teplá (sobota, 17.00), Kraslice – FK Nejdek (neděle, 14.00).