Na stadionu ve Dvorech si připsala na konto velmi cenný skalp divizního Chomutova, který pokořila 2:0. Severočeši dorazili do lázeňského města v čele s útočníkem Martinem Bočkem či hrajícím koučem Patrikem Gedeonem, ale výkon nebyl takový jaký si představovali.

Od úvodních minut byla Slavia lepším týmem, když první možnost skórovat měl Martin Psohlavec, který však ze značky pokutového kopu neuspěl. Právě Psohlavec si pak připsal na účet další neproměněné šance. A tak se poprvé sešívaní radovali ze vstřelené branky až v závěru prvního poločasu, kdy se zmocnil balonu Jan Kalina, který prošel z poloviny hřiště až do šestnáctky Chomutova a řádnou pumelicí propálil chomutovského brankáře.

„První poločas byl z naší strany povedený, když jsme ho vesměs odehráli na polovině soupeře. Chtěli jsem hrát kombinačně a využívat strany, což se nám povedlo, ale na druhou stranu nám vázlo zakončení, jelikož jsme klidně mohli vést o tři čtyři branky,“ bilancoval první polovinu utkání karlovarský trenér Karel Tichota.

Karlovarská Slavia (v modrém) obstála v generálce, kterou vyhrála 2:0 nad Chomutovem (v bílém).Zdroj: Deník / Seifert Daniel

I ve druhém poločase se padesátka fanoušků nenudila, když na pořadu bylo hned několik šancí na obou stranách. V 82. minutě pak přidal gólovou pojistku Martin Psohlavec, který zužitkoval roh nakrátko, a následný centr Maňáka uklidil hlavou do chomutovské svatyně. „Ve druhém poločasu se hra vyrovnala a hrálo se nahoru dolu. Vytovřili jsem si další šance, ale pozadu nebyl ani Chomutov. Až v závěru jsme dokázali přidat druhou branku, ale co mě potěšilo nejvíce, je, že jsme podruhé udrželi čisté konto, což je hodně důležité pro sebevědomí hráčů,“ míní Tichota.

Karlovarský klub tak zvládl generálku velmi dobře a již v neděli 13. srpna vstoupí do podzimu divizní soutěže, když v domácím prostředí bude hostit od 10.30 hodin Petřín. „Někteří hráči proti Chomutovu podali velmi dobré výkony, což mi zamotalo hlavu,“ přiznává karlovarský kouč a hned přidal: „O sestavě jasno nemám, ještě tam mám dva tři otazníky.“

FC Slavia Karlovy Vary – FC Chomutov 2:0 (1:0). Branky: 42. Jan Kalina, 82. Martin Psohlavec. Rozhodčí: Hányš. Diváci: 50.
FC Slavia Karlovy Vary: Chára – Kořistka, Mestl (70. Gruber), Pěkný, Skala – Hudec (65. Šupík), Staněk (46. Geňo), Vokáč (80. Očko), Kalina (80. Merkl) – Psohlavec, Maňák. Trenér: Karel Tichota.