„Musíme v závěru podzimní části urvat co nejvíce bodů,“ je si vědom trenér Baníku Sokolov David Vaněček. A dobře ví proč. Pokud by Baníku závěr nevyšel, ujel by mu pověstný vlak. Příležitost toto změnit budou mít hráči Sokolova již tuto sobotu, tedy 9. listopadu, kdy se představí na půdě jedenáctého celku MFK Chrudim.

„Chrudim sice prohrála naposledy v Pardubicích, kde jí utkání nevyšlo, ale v domácím prostředí je hodně silná a nepříjemná, takže nás čeká další náročné utkání,“ narážel David Vaněček na prohru Chrudimi 0:4 v Pardubicích. Naopak baníkovci po dlouhé době dosáhli na bodovou radost, když v domácím prostředí remizovali 2:2 s Třincem.

„První poločas jsme nehráli to, co jsme chtěli. To ve druhém už to bylo o něčem jiném. Byli jsme aktivní, tlačili se více dopředu a hlavně jsme dokázali vstřelit dvě branky, což ukázalo sílu týmu,“ vracel se k utkání Vaněček.

Baníkovci však zamíří na půdu Chrudimi v pozici outsidera. „Musíme hlavně hrát zodpovědně zezadu na nulu a vyvarovat se chyb a k tomu pak přidat důležité branky,“ hledal Vaněček recept, který byl mohl jeho týmu přinést druhou podzimní výhru, která by patřila do kategorie veledůležitých.

K dispozici bude mít sokolovský kouč kompletní kádr. „Po karetním trestu se vrátil Štípek, takže bychom měli být kompletní. Chceme se o body porvat, nejlépe pak vyhrát,“ dodal závěrem Vaněček.