Oba soupeři jsou prakticky ve stejných pozicích. Opavští jsou po deseti kolech naší nejvyšší soutěže na poslední příčce, sokolovský Baník okupuje ve druhé lize předposlední místo, když o víkendu dostal čtyřku na půdě do té doby posledních Vítkovic. „V Ústí jsme postavili dobrý tým, který dobrým výkonem vybojoval body. Stejnou sestavu i taktiku jsme zvolili ve Vítkovicích a mužstvo předvedlo úplně rozdílný výkon. Je to pro mě nepochopitelné a samozřejmě to na tréninku budeme hodnotit a řešit. Za výsledky nesu zodpovědnost já, beru to na sebe, ale nechápu, že k utkání takto přistoupili,“ vrací se k zápasu ve Vítkovicích kouč horníků František Šturma.

Ten před dnešním zápasem neponechal nic náhodě a Opavu sledoval v sobotu na vlastní oči v remízovém duelu s Libercem. Jde o moc dobrý tým, který hraje velmi dobře. Pokud nastoupíme stejně jako ve Vítkovicích, skončí zápas hodně špatným výsledkem. Po Ústí byla psychika hráčů i atmosféra super, ale teď jsme si zase dali facku a zase jsme v nepříjemné situaci. Byl bych rád, pokud bychom se zápasem s Opavou zase nakopli směrem nahoru,“ přeje si František Šturma.

Baník zatím v poháru odehrál dva zápasy – v 1. kole vyhrál v Souši 3:0, ve 2. kole pak ve Štěchovicích 4:1.

UPOZORNĚNÍ

Na úterní pohárové utkání proti SFC Opava nejsou v platnosti permanentní vstupenky. Vstupné na tento duel je ve standardní výši jako na běžné druholigové utkání. Od 14:30 do 18:30 nebude možné z důvodu konání pohárového utkání procházet sportovním areálem.