Hrát se bude trochu nezvykle na 4x 30 minut. „Byl to požadavek Viktorie Plzeň, aby více vytížili své hráče. Pro nás je to těžší, nemáme tak široký kádr jako mistr ligy, ale celkově nám to také vyhovuje, přizpůsobili jsme se tomu,“ vysvětluje trenér FK Baník Sokolov Vítězslav Hejret.

Na sokolovské straně tak dostanou příležitost všichni hráči, kteří budou k dispozici. „Máme v přípravě 23 fotbalistů, všichni se na utkání budou podílet,“ potvrzuje kouč Baníku, který konfrontaci s Viktorií Plzeň vítá. „Je to pro nás hodně vítané, stalo se to už tradicí,“ potvrzuje Vítězslav Hejret.

Fotbalisté Baníku se po zimní pauze sešli minulý pátek a oficiálně tak zahájili přípravu na jarní část sezony. Hned v úterý si horníci odskočili do Prahy k tradičním testům na Fakultě sportu a tělesné výchovy Univerzity Karlovy. Tréninkový blok je tradičně rozdělen na kondiční stránku a ostatní činnosti, včetně taktiky. „Máme za sebou začátek a ten je vždycky bez problémů, nálada je dobrá, optimistická, hráči trénují rádi. Ty horší chvíle ještě přijdou,“ říká s úsměvem Vítězslav Hejret.

Sokolovský Baník v současné chvíli využívá k přípravě domácí umělku a Fitness Ural. Od 21. ledna čeká mužstvo soustředění v Letkově u Plzně.

Od 12. do 13. ledna budou psí spřežení brázdit okolí Abertam v rámci Eduardova sprintu a MIDu, který společně pořádají Krušnohorský sportovní klub psích spřežení a obec Abertamy.
Psí spřežení míří do Abertam, půjde opět o mistrovské tituly