Co je největším překvapením zápasu? Vyřazení úřadujícího mistra, nebo výkon svěřenců Radoslava Látala? Těžko říct. Jedno je však jisté, v domácím táboře zavládla po zápase obrovská radost, a oprávněně.

„Je to krásný. Sparta je nejsilnější mužstvo v Čechách, na ten zápas jsme se těšili a naše velké přání se nakonec stalo skutečností. Je to velká euforie,“ hledal slova pro své pocity bezprostředně po utkání střelec jediného gólu Baníku ze hry Oleg Duchnič, který k překvapení řádně zaplněného stadionu poslal domácí v 9. minutě do vedení.

„Narazili jsme s Jirkou Mlikou před vápnem, já jsem mu to dal, on mi to sklepnul do trojúhelníku,“ vrátil se ještě sokolovský útočník k momentu, po kterém povedenou střelou do protipohybu brankáře Zítky rozvlnil sparťanskou síť.

Vzápětí však hosté z pokutového kopu srovnali Vachouškem. „Bohužel jsme inkasovali z penalty. Je to škoda, věřím, že kdybychom to udrželi třeba do poločasu, tak by hosté ještě víc znervózněli,“ věří Duchnič.

Výše zmíněným „kdyby“ se však naštěstí nemusí příliš zaobírat. Domácí fotbalisté dotáhli zápas až k pokutovým kopům, v nich favorita zcela zaskočili, a mohou se tak těšit na dvojzápas s Mladou Boleslaví. „Sparta je samozřejmě velmi silné mužstvo, hráli dobře, kombinovali. My jsme šťastní, že jsme postoupili,“ říká závěrem spokojeně Oleg Duchnič.