„Já si myslím, že jsme v prvním poločase odehráli solidní partii. Hráli jsme to, co jsme chtěli, nepouštěli jsme Hradec do jeho kombinace. Sice jsme dostali branku z penalty, ale také jsme si vypracovali nějaké příležitosti,“ vrátil se trenér Stanislav Purkart k prvnímu poločasu.

Vyrovnanost duelu v první půli potvrdil i domácí trenér Václav Kotal. „V prvním poločase to byl velmi těžký zápas. My jsme soupeře sledovali již při jeho utkání v Třinci, kde sehrál velmi dobrý zápas, a důkladně jsme se na něj s respektem připravovali,“ uvedl.
Druhý poločas ale Sokolovu vůbec nevyšel.

„Do druhé půle jsme šli s tím, že chceme být trpěliví. Za stavu 1:0 by Hradec ke konci zápasu mohl trošku znervóznět a tam by přišla naše šance,“ odtajnil plány pro druhou půli Purkart.

To se ale nestalo, jeho tým hned v úvodu třikrát inkasoval. „Bohužel jsme nezvládli první čtvrthodinu, ve které nás Hradec rozebral a nastartoval svoji strojovou kombinaci. Nedokázali jsme pokrýt domácího Pilaře, který hrál fantasticky a svou rychlostí na nás platil,“ viděl trenér Sokolova rozhodující moment zápasu.

Naopak jeho protějšek na hradecké straně mohl být s vývojem po přestávce nadmíru spokojen. „Naštěstí se nám podařilo dát rychle druhou a třetí branku, a bylo prakticky po zápase,“ hodnotil stroze hradecký Václav Kotal.
„Je to debakl a velké zklamání,“ řekl Purkart závěrem