„Přípravu jsme zahájili již 13. ledna a trénují společně výběry U19 a U18, takže k dispozici máme pětadvacet hráčů plus čtyři brankáře,“ vracel se zpět k zahájení trenér David Vaněček.

Kolikrát v týdnu trénujete a jakou má příprava náplň?

Trénujeme čtyřikrát v týdnu a víkendy prokládáme přípravnými zápasy. Jeden trénink je silový v posilovně, jinak jsme na hřišti, kde se věnujeme kondici a herním prvkům. Některé věci budou nové, rozestavení i pojetí hry, takže se tomu na hřišti hodně věnujeme, aby si to hráči rychle osvojili.

Doznal kádr nějakých změn?

Hráčský kádr zůstal pohromadě, pouze ve výběru U18 ukončili činnost dva hráči, a to osobních důvodů.

Během přípravy jste si zpestřili dril přípravnými duely, když hned v prvním jste se střetli s divizními Mariánskými Lázněmi a nakonec jste prohráli vysoko 0:8…

O respirační roušky je velký zájem. Ilustrační foto
Z lékáren zmizely kvůli koronaviru ochranné roušky

Tento zápas byl první po dlouhé pauze a absolutně jsme ho nezvládli. Špatně jsme na hřišti spolupracovali a vytvořili spoustu individuálních chyb, které zkušený soupeř dokázal potrestat.

Ani ve druhém utkání se vám výsledkově nedařilo, když jste nestačili na divizní Březovou, které jste podlehli 2:4…

Výsledek nebyl podle našich představ, ale až na desetiminutový výpadek ke konci utkání, kdy jsme obdrželi tři branky, tak jsme se soupeřem drželi krok a v některých fázích zápasu jsme ho i dokázali dostat pod tlak. V duelech proti mužům je důležité, abychom se jim vyrovnali v soubojích, kdy jsou na tom silově lépe, a nám se to podařilo, proto jsme odehráli vyrovnaný zápas.

Před sebou máte třetího divizního soupeře FK Ostrov, se kterým se střetnete v domácím prostředí, co od duelu očekáváte?

Očekávám podobný zápas jako s Březovou. Budeme se chtít prezentovat aktivní hrou, vyrovnat se soupeři v soubojích a mít větší kvalitu ve finální fázi než v minulém utkání.

Jaké zápasy vás během zimní přípravy ještě čekají?

Po sobotě, kdy se střetneme s Ostrovem, nás čekají pouze dorostenecké týmy. Postupně poměříme síly s týmy Chemnitz, Most, Ústí nad Labem a Teplice. Doufám, že se co nejlépe připravíme na soutěžní zápasy a budeme stoupat tabulkou vzhůru.