ZDENĚK PLACHÝ

SokolovPoslední podzimní utkání před vlastními fanoušky se fotbalistům druholigového Baníku Sokolov příliš nevyvedlo. S Karvinou pouze remizovali 1:1.

„V prvním poločase jsme byli jasně lepší, měli jsme šance. Bohužel jsme je neproměnili, dali jsme jen jeden gól. Po přestávce jsme po chybě dostali vyrovnávací branku a již to nezvládli zvrátit," shrnul zápas vytáhlý útočník Baníku David Vaněček.

Právě druhý poločas přinesl do ochozů rozčarování, po jednoznačném průběhu první půle se obraz hry výrazně změnil. „Druhé poločasy jsou naše slabina. Polevili jsme. Kdybychom hráli jako v první půli tak jsme nemohli inkasovat gól ani náhodou," zlobí se Vaněček.

Právě on vstřelil ve 26. minutě jedinou branku Baníku. „Šel tam dobrý balon na Kubu Dvořáka, potom jsme vlastně postupovali na jediného stopera Karviné, posunul mi to a já jsem byl sám před gólmanem, to se musí dávat," popisuje gólovou situaci.

David Vaněček však mohl přidat další branky. „Měl jsem tam další dvě šance, které jsem měl proměnit, když se tak nestane, tak nemůžeme vyhrát," říká sebekriticky.

Ztracené body se baníkovci pokusí opět přivézt ze hřiště soupeře. „Chtěli jsme tři body doma, nevyšlo to. Musíme je teď vybojovat ve Varnsdorfu," má jasno mladší z bratranců Vaněčků.

Rozhodovat bude na severu Čech zřejmě také fotbalové srdíčko. „Bude to určitě o bojovnosti. I teď jsme viděli, že se na hřištích už fotbal moc hrát nedá. Rozhodne, který tým půjde štěstíčku více naproti," míní útočník Baníku.