Přitom první poločas pro domácí na žádnou procházku růžovým sadem nevypadal. Ofenzivně laděný Sokolov se snažil tlačit dopředu a brankář Godula musel být neustále ve střehu.

Nicméně v 18. minutě poslal míč před branku Machuča, Zagol ho nasměroval na Macíčka a opavský stoper prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Sokolov se snažil o odpověď. Dvanáct minut před poločasem hlavičkoval nebezpečně kanonýr Lacina a domácí gólman tlačil míč vedle své tyče jen očima.

Vzápětí chybovala defenziva Slezského FC, po špatném odkopu se za míčem řítil Koubek, naštěstí Godula byl rychlejší. V této fázi začali hosté přidávat, avšak tutovku měli domácí. Lavrovičova schovaná střela skončila na břevně.

Čekalo se, co přinese druhé dějství. To se nakonec stalo jednoznačnou záležitostí domácích. Po dvou minutách hry dotlačil balón do sítě Pavel Zagol a Opava se uklidnila. Velkou šanci měl Lavrovič, ale míč poslal vedle brány, vzápětí měl tentýž hráč další šanci, ale ani po ní míč v síti neskončil.

V 52. minutě se už jeden z nejmenších hráčů na hřišti dočkal a v 57. minutě tentýž hráč po krásné akci zvyšoval na 4:0 a bylo rozhodnuto.

Opava v této fázi zápasu jasně svého protivníka přehrávala, její hru zdobily krásné kombinace, jenomže Češek a po něm Maléř čisté tutovky zazdili. Baník vystrčil růžky jen jednou. Fojtíka ale brankář Godula vychytal.

Slezský FC Opava U19 -  FK Baník Sokolov U19 4:0 (1:0).Branky: 18. Macíček, 47. P. Zagol, 52. a 57. Lavrovič.(rb)