Tentokrát vám představí výběr Baník Sokolov U10, který vede z pozice hlavního trenéra Milan Gabrle (na snímku), jemuž pomáhají další dva trenéři, Petr Tichý a Marek Hejkal.

„Náš výběr hraje krajský přebor starších přípravek. Pokud se budeme bavit o výsledcích, tak si vede velmi dobře, v soutěži zatím vyhrál všechna utkání. Důležité však je, že se nám daří i herně, většinu soupeřů dokážeme přehrávat,“ začal představování svého výběru U10 hlavní trenér Milan Gabrle.

„V kategorii starších přípravek je postupně kladen větší důraz na kombinaci a vnímání celého prostoru hřiště, technické a taktické požadavky na týmovou spolupráci, stále je však naprosto klíčový a důležitý individuální herní výkon jednotlivých hráčů,“ prozradil Gabrle, na co se jeho trenérský tým v této kategorii zaměřuje.

Naděje. Tu stále neztrácejí někteří hráči, kteří by rádi opět vyběhli na zelený pažit, prozatím jsou jejich soutěže pozastaveny, do odvolání.
Věřím, že se ještě bude hrát, přeje si Jakub Rutrle

„Trénujeme třikrát týdně, náplní tréninků jsou individuální herní činnosti jednotlivce, herní cvičení, průpravné hry a rozvoj klíčových pohybových schopností,“ přiblížil náplň tréninkových jednotek Gabrle.

V Sokolově i nadále věří, že se nakonec přerušená fotbalová sezona rozjede. A aby ne. Sokolovskou přípravku totiž čeká pestrý fotbalový program.

„Čekají nás mistrovská utkání, turnaje minirepubliky ročníku 2010, klubové turnaje a také finálový turnaj Ondrášovka Cup, kam jsme se probojovali z kvalifikace,“ prozradil akce, na které se baníkovci chystají, trenér Sokolova.

A jaké mají v kategorii U10 cíle? „Našimi cíli je uplatňování naučených základních dovedností ve hře, rozvíjet herní činnosti jednotlivce, obecný tělesný rozvoj,“ dodal závěrem Gabrle.

POŠTMISTROVÁ Iva Vlčková při loňském velikonočním razítkování
Kvůli koronaviru neobletí svět velikonoční razítko

Baník Sokolov U10

Brankáři: Sikora Raphael, Mudra Vojtěch; obránci: Hejkal Marek, Hradský Matěj, Virčík David; záložníci: Brandejský Petr, Štěpán Radek, Tichý Jan, Vajdík Marek, Zlatník David; útočníci: Köhler Matyáš, Lippert Tomáš.