Lepší vstup do utkání měli domácí fotbalisté, když se již ve třetí minutě dokázal po Šumského standardní situaci prosadit Ševčík. „Možná jsme ale dali ten gól příliš brzy,“ zamyslel se po utkání frýdecký kouč Leoš Kalvoda.
Radost frýdecko-místeckých příznivců totiž dlouhého trvání neměla. O čtvrt hodiny později se z pokutového kopu prosadil Glaser. „Jeli jsme k dalšímu těžkému zápasu. To se na hřišti potvrdilo. V prvním poločase, i když jsme rychle prohrávali, jsme byli lepším týmem. Vypracovali jsme si tři čtyři brankové příležitosti, bohužel jsme vstřelili gól pouze z pokutového kopu,“ litoval trenér Sokolova Vítězslav Hejret.

Další branka nepadla ani po přestávce. „Úvod druhého poločasu byl vyrovnaný, na těžkém terénu se hrál fyzicky náročný fotbal,“ poznamenal kouč Baníku. Hosté ze západu Čech ale postupně znovu přebírali otěže zápasu. „Po našem prostřídání jsme měli mírnou převahu,“ pochvaloval si Hejret. Jenže ta koncovka… „Dvě minuty před koncem měl ještě Medveděv obrovskou příležitost, mohli jsme strhnout výhru na svou stranu,“ poukázal trenér Sokolova.

Pozor na blokové čištění ulic v Sokolově
Řidiči nerespektují dopravní značky, hrozí jim odtah

„My jsme každopádně nepodali dobrý výkon. Podle mě hráči tahali nohy, byli unavení. Možná na ně dopadla i tíha důležitosti zápasu, ta je svazovala,“ podotkl domácí kouč Kalvoda. S výslednou remízou panuje větší spokojenost na domácí straně. „Když srovnám vývoj zápasu, tak získaný bod je nakonec pro nás dobrý. Udrželi jsme na Sokolov stejný bodový odstup, navíc s nimi máme teď i lepší vzájemné utkání. Tohle může být v závěru soutěže rozhodující,“ zdůraznil zkušený lodivod, který se na lavičku „válcířů“ vrátil po nepovedeném angažmá v prvoligové Mladé Boleslavi. „Sice jsme dovezli bod z venku, ale podle průběhu utkání jsme měli mít tři. Je to škoda,“ povzdechl si Vítězslav Hejret. 

Přesto může v Sokolově po víkendu panovat lehký optimismus. Sestupové Vítkovice padly v Opavě, a sokolovský Baník tak svému pronásledovateli odskočil o další bod. (zpa, sched)