V minulém kole zaznamenali vysokou výhru hráči Baníku Union Nové Sedlo, kteří vyprovodili Františkovy Lázně osmigólovým přídělem, aniž by sami inkasovali branku. Domácí tak dokonale využili faktu, že hosté přijeli v kombinované sestavě pouze s jedenácti fotbalisty. „Cílem Františkových Lázní bylo nedostat velký příděl. Že se jim to nakonec nevyplnilo, to je zásluha dobrého výkonu našich hráčů," poznamenal novosedelský kouč Stanislav Suchý.

Zajímavostí duelu bylo autorství branek, do střelecké listiny se totiž zapsalo hned osm domácích hráčů. „Do utkání jsme vstoupili s velkým elánem. Od první minuty jsme ovládli celé hřiště. Dali jsme i rychle branku a to bylo pro vývoj utkání velmi důležité," podotkl Suchý.

Teď jeho svěřence čeká o poznání těžší soupeř. Nové Sedlo v neděli zamíří na půdu Toužimi. „Máme stále na čem pracovat. Teď nás čekají ti, v uvozovkách, silnější soupeři. Tak se na ně musíme dobře připravit," upozorňuje kouč Baníku Union.

Anglický týden zakoušejí fotbalisté Horního Slavkova. V sobotu si odvezli dva body za výhru v pokutových kopech z Královského Poříčí, ve středeční dohrávce potom doma padli s Nejdkem 0:4. V sobotu opět na vlastním trávníku tak mají co napravovat. Do cesty se jim postaví Slavoj Kynšperk. Ten minulý týden nezvládl důležitý domácí zápas s Lokomotivou Karlovy Vary. Slavoj před 150 diváky vedl ještě v 70. minutě 2:0, pak ale třikrát inkasoval a odešel ze hřiště poražen.

Derby bude na programu v sobotu dopoledne na Březové (10.30 hodin), kde se představí Královské Poříčí. Díky posunutému zápasu druholigového Baníku Sokolov s Karvinou na neděli to bude hlavní sobotní fotbalový „tahák" okresu. Aby ne. Utká se první se čtvrtým celkem tabulky krajského přeboru

Spravit chuť po vysoké domácí porážce s Toužimí 2:7 si potom budou chtít hráči Citic, ti zamíří v neděli na karlovarskou Lokádu.