Galerie: České superpotraviny

Děti ochutnaly čerstvé a zdravé potraviny Zelenina - ilustrační foto. ilustrační Brusinky stejně jako dokážou zabránit bakteriím přilnout ke stěnám močových cest, tak působí i v dutině ústní. Výživová poradkyně Veronika Hanzlíková. Vlašské ořechy se jsou kvůli vysoké hodnotě vitaminu E řazeny mezi top 10 antioxidačních potravin. Radka Langová z Ústavu technologie potravin Mendelovy univerzity v Brně. Česnek působí jako přírodní antibiotikum a snižuje riziko výskytu rakoviny. Maliny posilují imunitu, zabraňují změnám očí, které způsobují šeroslepost a zákaly. Rajčata zpomalují stárnutí, snižují hladinu cholesterolu a krevní tlak, zlepšují funkčnost mozku, posilují imunitu. Jablka obsahují málo kalorií, ale mnoho živin. jablko Růžičková kapusta pomáhá při únavě, vylepšuje soustředění, zvyšuje imunitu. Borůvky mají vysoký obsah antioxidantů. Rybíz může výrazně pomoci při léčbě mnoha nemocí. ilustrační Sádlo. Dýně obsahuje mj. hodně hořčíku, draslíku, mědi, selenu, sodíku, chlóru, železa a zinku.