Hovězí maso s květákem

Budeme potřebovat:

  • 800 g hovězí maso
  • 2 polévkové lžíce olivový olej
  • 1 ks cibule
  • 1 čajová lžička sůl
  • 1 čajová lžička pepř černý mletý
  • 2 čajové lžičky červená paprika mletá
  • 2 čajové lžičky sušené chilli
  • cca 1 l vody
Hovězí na šalotce
Hovězí maso na šalotce: Snadný recept, kterým potěšíte rodinu i návštěvu

Postup:

1. Do hrnce dejte olej a nechte ho zahřát.

2. Přidejte nakrájenou cibuli a osmažte ji dozlatova.

3. K cibuli přidejte maso v celku, jen ho přeřežte na polovinu, lépe se vám tak udusí.

4. Maso dobře osmažte a přidejte sůl, pepř, papriku, chilli.

5. Podlijte vodou tak, aby maso bylo pod vodou jen něco přes polovinu.

6. Nechte ho dusit pod pokličkou přibližně 4 hodiny. Musí se dělat opravdu velmi pomalu.

Panenka na špenátovo-paprikové omáčce
Vepřová panenka: Omáčka se špenátem a paprikou dodá masu zajímavou chuť

7. Květák si nakrájejte do pekáče, přidejte 3 polévkové lžíce olivového oleje, 1 čajovou lžičku soli, 1 čajovou lžičku červené mleté papriky, 1 čajovou lžičku kurkumy a do půl deci vody 1 prolisovaný stroužek česneku.

8. Pořádně to celé promíchejte a dejte péct na 200 °C na 40 minut.

9. Já jsem k masu udělal chilli omáčku. Věřím, že vám bude chutnat.

Muž s varechou Viliam Lajgút nabízí jednoduché a oblíbené recepty. „Stačí se podívat, co máš doma v lednici, a můžeš uvařit jídlo, které ti bude každý závidět. Věřím, že si každý přijde na své,“ říká sympatický kuchař. Jeho recepty můžete sledovat také na Instagramu.