Tvarožník s ovocem

Budeme potřebovat:

  • 500 g tvarohu v alobalu
  • 500 ml podmáslí
  • 4 vejce
  • citronová kůra a šťáva
  • 180 g cukr krystal
  • 300 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • misku vypeckovaných třešní a červeného rybízu
  • dvě hrsti mandlových lupínků
Celá příprava zabere asi hodinu a půl.
Švestkový jahelník je zdravá dobrota. Staročeský moučník není těžký na přípravu

Postup:
Nejprve si do dvou misek oddělíme žloutky od bílku. Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuha a dáme je na stranu.

V jiné míse vyšleháme žloutky s cukrem, poté zašleháme tvaroh, podmáslí, citronovou kůru a lžíci citronové šťávy, do mouky zamícháme kypřicí prášek a po částech přimícháme k ostatnímu. Nakonec opatrně vmícháme po částech i sníh.

Dáme na vymazaný a vysypaný plech, posypeme ovocem, tedy vypeckovanými třešněmi a červeným rybízem, a mandlovými lupínky. Troubu rozehřejeme na 175 °C a pečeme asi 30 minut dozlatova.

Tvarožník jsem vzala s sebou na výlet a musím říct, že se po něm jenom zaprášilo.

Markéta Chovancová je nadšenou tvůrkyní fantastických moučníků i slaných pokrmů. O své umění se s Vámi pravidelně dělí v našem seriálu. Markétiny recepty můžete sledovat také na InstagramuFacebooku.