Dorostenky Kynžvartu prakticky rozhodly o své výhře již v úvodní desetiminutovce, kdy si vypracovaly náskok 11:2, který do konce prvního poločasu navýšily na 27:13.

„Naše hráčky zdobily především rychlé přechody a zakončení nejen po zisku míče, ale i po obdržené brance,“ vracel se k utkání trenér Kynžvartu Jiří Maršík.

Kynžvart si střihne roli favorita, dorazí poslední Stupava.
Kynžvart si střihne roli favorita, dorazí poslední Stupava

I po změně stran to byl Kynžvart, který tvrdil házenkářskou muziku. Na druhou stranu nutno podotknout, že i Bohumín se prezentoval i přes řádně okleštěnou sestavu sympatickým výkonem, přesto nakonec prohrál 27:49.

„Stejně jako první dějství i druhá třicetiminutovka vyzněla jasně v náš prospěch a zvítězili jsme luxusním brankovým rozdílem,“ chválil si po utkání Maršík.

„I když průběh byl jednoznačný, ani tentokráte se nám nepodařilo více eliminovat naše zbytečné ztráty míče a technické chyby, kterých je stále přehršel. K tomu můžeme ještě přičíst neproměněné šance,“ krotil kouč Kynžvartu vítěznou euforii.

V neděli 20. listopadu se představí dorostenky v osmém kole od 15.30 hodin na palubovce Zlína, tedy souseda v tabulce, když Kynžvart ze šesté pozice na něj ztrácí dva body.

Házená Kynžvart – 1. SC Bohumín 48:27 (27:13). Sestava a body Kynžvartu: Buchtová, Mayhoub – Šperlová 4, Königová 7/1, Šandová 6, Bočanová 1, Králíková, Sobotíková 1, Pužová 4, Blahutoivá 5, Rampová 17/1, Hůďová 2, Morávková 1, Nováková, Salajková 1/1.