Smíšené pocity vládly v táboře sokolovských fanoušků po skončení utkání s Prostějovem. Na jedné straně zklamání z toho, že se vedení 3:0 nepodařilo dotáhnout k zisku tří bodů, na druhé pozitivní pocity z výkonů hráčů s hornickými kladivy na dresech. Ty druhé nakonec převážily. V Sokolově se po posledním domácím utkání slavilo. Bez ohledu na výsledky závěrečného kola baráže byla sezona více než poveden

Jaké dojmy měl po utkání trenér Baníku Mikuláš Antonik?

Chtěli jsme tři body, ale nedá se nic dělat. Kluci dřeli, odbojovali to. Nemáme se za co stydět. Nemáme žádný důvod mít hlavy dole, můžeme být na sebe doopravdy hrdí, protože to, co předvádíme, je vynikající a já můžu za to za všechno kluky jenom pochválit.

První třetina vyšla fantasticky, dvanáct minut jste byli pod tlakem, potom jste třikrát udeřili a rázem vedli 3:0…

Z naší strany byla výborně zahraná, chodili jsme do brány. Navíc jsme měli další šanci, mohli jsme odskočit ještě více.

Úvodní nápor hostí byl ale velmi nepříjemný…

Únava se kumuluje, vždycky to chvilku trvá, než se to rozjede. Naštěstí jsme to přestáli.

I v dalším průběhu jste se několikrát ocitli pod náporem Hanáků, dalo se něco udělat jinak, hrát řekněme ofenzivněji?

Bylo to samozřejmě velmi těžké, Prostějov je hodně kvalitní, vyspělé mužstvo. Náš záměr byl hrát stále dobře zezadu a počkat si na nějaké brejky.

Co jste říkali hráčům za stavu 3:0, nebo 3:1?

Chtěli jsme hrát pořád stejně. Počítali jsme s tím, že se soupeř bude snažit ještě více to tlačit do branky. Možná jsme mohli dostávat malinko lépe kotouče ze třetiny, u mantinelů jsme potřebovali být asi o trochu více důraznější. Ale znovu opakuji, nemáme se za co stydět, nemáme si co vyčítat, dali jsme do toho úplně všechno.

Hráli jste čtvrté utkání během týdne. Přesto hráči v závěru vydolovali odněkud další síly a snažili se sympaticky rozhodnout duel ve svůj prospěch…

Je to obdivuhodné, protože jsme sehráli takovouhle porci zápasů a musíme připomenout, že velmi těžkých zápasů. Nechali jsme tam opravdu všechno.

Diváci byli hodně nespokojení s výroky sudích, několikrát se objevily na ledě předměty vhozené z ochozů. Jak jste vnímal počínání mužů v pruhovaném vy?

V podobných situacích se musíme soustředit na hru a nemůžeme se nechávat rozptýlit nebo nechávat průchod emocím. I když tam nějaké chyby asi byly, s tím ale nic neuděláme.

Šance na postup se po posledních zápasech přesunula do roviny teorie…

Uvidíme, co se stane, třeba budeme mít štěstí a nějak se to zamotá, není to již ale v našich rukách.

První utkání s Berounem se vám nepovedlo, s čím pojedete na led „Medvědů“?

Tahle prohra mě mrzí ze všeho nejvíce. Kdybychom utkání zvládli, mohlo být vše jiné. Chceme tam určitě vyhrát.