Další utkání se sousedem v tabulce čeká ve středu hokejisty karlovarské Energie. V předehrávce 35. kola 02 extraligy se na vlastním ledě střetnou s Benzinou Litvínov a poprvé oba soupeři zkříží hole v 18 hodin.

Obě mužstva si v letošním roce připsala po jednom vítězství. Severočeši vyhráli v KV Areně 3:2 a tým z lázeňské metropole zvítězil na stadionu Ivana Hlinky 6:5, když během posledních deseti minut nastřílel čtyři branky. „Z pohledu tabulky je to velice důležité utkání,“ přiznal před zápasem asistent trenéra Václav Baďouček a přidal i, na co si budou muset jeho svěřenci dát pozor: „Musíme se vyvarovat zbytečných vyloučení. Ve Zlíně jsme udělali šest faulů na polovině soupeře. Takovéto příležitosti Litvínovu dát nemůžeme.“

Severočeši budou sázet na brejky. „Ty si musíme pohlídat. Naší zbraní bude tlak na jejich branku, který si musíme vytvořit,“ pokračoval karlovarský lodivod.

Obránci Litvínova pod tlakem chybují. Potvrdilo se to v posledním vzájemném měření sil, které vyhrála Energie. „Pokud si mužstvo dokáže vytvořit tlak v útočném pásmu, tak to obránci mají hodně těžké. Není to případ jenom Litvínova. Následní bránicí hráči vyrábějí chyby, ale my je musíme potrestat,“ podotkl Václav Baďouček.

Rozhodujícím aspektem v moderním hokeji jsou přesilové hry. „Přesilovkám se věnuje na každém tréninku. Hráčům zdůrazňujeme co a jak mají dělat. Pokud jsme v posledních zápasech dali branku v početní výhodě, tak to bylo po střele obránce a následné dorážce. To je prvek, který musíme do naší hry dostat,“ upozornil asistent na lavičce Energie.

Typickým příkladem, že tato zbraň platí bylo utkání v Pardubicích, které Západočeši vyhráli díky třem brankám v přesilové hře. „To je to nejednoduší co může v současnosti hrát. Soupeř na oslabení pošle ty své nejlepší hráče, kteří jsou schopni to ubránit. Když přijde střela a následná dorážka, tak s tím má každý problém. Předvádět nějaké super kombinace a zakončení do prázdné branky, můžeme za rozhodnutého stavu, když je tým v naprosté pohodě. My v současnosti musíme do hry dostat maximální jednoduchost,“ přidal Baďouček a dodal: „Jinými slovy to urvat. Nic jiného nám nezbývá.“
Poprvé hlavní rozhodčí vhodí kotouč mezi hole hráčů v 18 hodin.