Venku se v posledních zápasech nedaří. Po prohře v Milevsku se hokejistům sokolovského Baníku nepovedlo bodovat ani na ledě Kobry Praha. „Měli jsme solidní začátek, několik prvních minut. Dostávali jsme se docela jednoduše do šancí, ale neproměnili jsme je," říká na úvod trenér Sokolova Rostislav Kurfürst.

Jenže v 6. minutě udeřili domácí, a to v rozmezí 44 vteřin hned dvakrát. „Z první střely jsme dostali gól, ze druhé střely druhý," krčí rameny kouč Sokolova.

Jeho svěřencům se podařilo na začátku druhé části sice snížit Dobřemyslem, jenže v polovině utkání Pražané znovu odskočili a vedli opět o dvě branky. „Hráli jsme tam oslabení a střela od modré čáry, taková nemastná neslaná, skončila k překvapení všech v naší brance. Od té doby bylo na ledě jen jedno mužstvo," přiznal Kurfürst.

Domácí svou převahu vyjádřili i střelecky. „Musím říct, že to trefovali krásně, puky nám padaly do branky po střelách a následných odrazech od břevna nebo od tyčky, zatímco my dáváme góly hodně těžko," postěžoval si kormidelník Baníku. Důvody, proč mužstvo hraje na ledech soupeřů diametrálně odlišně než doma? „Venku je to mizérie, není to podle mě odbojované, nevydáme se tak jako v domácím prostředí," hledá Kurfürst příčiny nepovedených výsledků.

V dresu Baníku se na Kobře objevily dvě staronové tváře, David Závorka a Martin Vrba. „Závorka pouze marodil, je to odchovanec sokolovského hokeje a šanci bude dostávat, i když teď je znovu zraněný. Martina Vrbu mi doporučil Jiří Parkman, který trénuje Nejdek. Já ho znám, hrál pode mnou. Vím, že je to šikovný kluk, má chuť chodit na tréninky a pracovat na sobě. Takže jsem se ho rozhodl vyzkoušet, proč ne?" vysvětluje Kurfürst.

Dnes nastoupí sokolovští hokejisté na domácím ledě v podkrušnohorském derby proti Klášterci. „Na pondělním tréninku řada hráčů z pracovních a zdravotních důvodů chyběla, já ale věřím, že ve středu budeme kompletní," doufá kouč Sokolova.

Jedno je ale jisté. V sestavě bude opět absentovat Zdeněk Sopr, který kvůli studiu na tři týdny přerušil své účinkování v mužstvu. „Tento týden by měl začít znovu trénovat. A jak sám chtěl, až začne chodit na všechny tréninky, tak začne znovu hrát. Já se na něj samozřejmě těším, je to bojovník, srdcař," ví dobře Kurfürst.

Ten teď ale musí především spřádat plány na dnešní zápas. „I když doma proti tomu, co předvádíme venku, je náš výkon solidní, musíme ještě zlepšit bruslení, chodit více do soubojů, dohrávat hráče," apeluje na své hráče lodivod Baníku.

Pomoct k bodovému zisku by měli i diváci. „Já doufám, že jich na derby přijde více a kluky atmosféra vyburcuje. Hrajeme doma a body potřebujeme. Věřím, že se nám bude víc chtít než soupeři," přeje si na závěr Rostislav Kurfürst.

Utkání začíná v tradičních 18 hodin. A dosavadní bilance? V prvním vzájemném duelu letošní sezony se v domácím prostředí radovali z výhry sokolovští hokejisté v poměru 3:2, v Klášterci potom Baník prohrál až po samostatných nájezdech 4:3.