O osudu prvního duelu bylo rychle rozhodnuto. „Měli jsme výborný vstup do utkání, dobrý pohyb, to bylo hodně důležité, vedli jsme 3:0," pochvaloval si sokolovský kouč Mikuláš Antonik.

Navíc hosté po čtvrtém gólu rezignovali. „Na Jablonci bylo vidět, že to potom trochu vypustili. My jsme ale pokračovali dál, snažili jsme se tlačit do brány a hrát tak, jak bychom si představovali. Utkání jsme od začátku do konce kontrolovali," říká trenér Baníku.

Zápasy jdou znovu rychle za sebou. V úterý se hraje duel na severu Čech. „Bude to zcela jiné utkání, proti nám bude úplně jiný mančaft. Na svém malém hřišti budou hrát agresivně, budou se snažit vytvořit tlak jak ve hře pět na pět, tak v přesilových hrách," upozorňuje Antonik.

Baník bude muset svou hru přizpůsobit rozměrově menší ledové ploše. „Bude důležité, abychom byli odolní v obraně, dostávali puk rychle ze třetiny a pokoušeli se vytvořit nějaký brejk. Na jejich malém hřišti nebude moc co vymýšlet, bude to rychlé a tvrdé," předjímá lodivod hornického celku.

Velmi důležité bude vyvarovat se zbytečných faulů. „Bude to alfa a omega našeho úspěchu. Poslední zápas jsme v Jablonci prohráli pouze kvůli tomu. Byli jsme tam hodně vylučovaní, domácí z toho dali nějaké góly, jsou na své malé hřiště zvyklí," vrací se Antonik k porážce 3:2 v základní části soutěže, kde jeho svěřenci obdrželi dvacet dvouminutových trestů.

V posledních utkáních Baníku chyběl první brankář Petr Hruška, kterého úspěšně zastoupil David Honzík. „Byl nemocný, v této chvíli dobírá antibiotika, takže při zápasech chodil jen na rozbruslení a potom vždy zamířil do šatny," vysvětluje na závěr sokolovský trenér.

Třetí zápas série je na programu ve čtvrtek v Sokolově.