Ten minulé pondělí překvapivě skončil v Chomutově. „Bylo to ze dne na den, nečekal jsem to, ale už se k tomu nechci vracet. Potom se mi ozval pan Mlejnek s nabídkou, během dvou dnů jsme se domluvili. Jsem rád, že jsem tady a že se to takhle rychle vyřešilo. Můžu teď navázat na hru, kterou jsem si během sezony vybudoval, v tomhle ohledu mám čisté svědomí,“ říká Tomáš Pařízek po svém příchodu do Sokolova.

Proč 25letý obránce se zkušenostmi ze zámoří, Slovenska i Polska kývl právě na nabídku Baníku? „Slyšel jsem spoustu dobrého na trenéra i na klub. Vím, že tým má charakter, s Chomutovem jsme tady prohráli. Koukal jsem se, že všechny dosud prohrané zápasy byly o gól o dva, takže se to dá ve druhé půlce sezony, i když to bude ve druhé osmičce soutěže, vyladit a něco tady do konce soutěže vybudovat, to mě určitě motivovalo k příchodu.“

Hlavní cíl Tomáše Pařízka v Sokolově? „Zapadnout co nejrychleji do týmu, začlenit se rychle do systému, plnit pokyny a celkově mužstvu pomoct.“

„Delší dobu jsme velmi intenzivně pracovali na posílení obranných řad. Tomáš je již ve středním věku a věříme, že jeho schopnosti jsou takové, že ihned si vybuduje velmi silnou pozici. Zároveň tento obránce může mít pro nás potenciál i v delším časovém horizontu, “ řekl k nové posile Karel Mlejnek, sportovní manažer a hlavní trenér Baníku.

Není to však jediná nová tvář, která v dnešním duelu na ledě Benátek oblékne hornický dres. Připraven hájit klec Baníku bude i devatenáctiletý gólman Radek Haas, jenž v letošní sezoně nastoupil za BK Mladá Boleslav i za prvoligové Litoměřice. 190 cm vysoký brankář dosud působil ve Finsku, kde kromě startů za mládežnické týmy Ässätu Pori odchytal i tři zápasy v nejvyšší finské soutěži.

„Rozhodli jsme se využít služeb Radka Haase a zájmu BK Mladá Boleslav. Věříme, že v utkáních, kdy Radek nastoupí, bude jeho angažování ku prospěchu klubu našeho i boleslavského a samozřejmě také ku prospěchu samotného hráče,“ uvedl Mlejnek. Angažování nového brankáře může mít pro Baník potenciál i na delší období.