Hosté, vedeni novým trenérem Rostislavem Kurfürstem, chtěli navázat na předchozí tři utkání, ve kterých bodovali, naopak domácí potřebovali přerušit šňůru, ve které z posledních čtyř utkání hned třikrát prohráli. A nutno říci, že se za tímto cílem pustili pěkně od podlahy.

Hned od začátku zápasu se hnali do útoku a Sokolovští měli v obranném pásmu plné ruce práce. Několik prvních střeleckých příležitostí vyřešil dobře chytající brankář Baníku Nechvátal, ale v čase 3:41 se domácí po pěkné kombinaci dostali do vedení, když první jejich gól vstřelil Záleský – 1:0.
Na konci 5. minuty už na světelném ukazateli svítila v kolonce domácích dvojka, za řisutské buldoky tentokrát skóroval rovněž po ukázkové kombinaci Vlček – 2:0.

Pro hosty to byl opravdu nepovedený začátek a jen těžce se dostávali zpět do hry. Pomohli si ale sami, když v 9. minutě po přihrávkách Jakubala a Vrtka snížil Boušek – 2:1.

Poté se hra Baníku přece jen zvedla a ve druhé polovině první třetiny se hra vyrovnala. Obě mužstva měla ještě několik dalších příležitostí, ale ujala se pouze jedna. Po Formánkově přihrávce přebral ve středním pásmu kotouč kapitán Sokolovských Dobřemysl, upoutal na sebe dva domácí  hráče a předložil puk nepokrytému Pražákovi, který pohodlně skóroval do odkryté domácí klece – 2:2.

Navíc v samém závěru se poprvé vylučovalo, a to v řadách domácích, takže hosté odcházeli do šaten s možností zahájit  druhé dějství přesilovou hrou. Tato výhoda se tentokrát vůbec nevyvedla, nejenže se sokolovští hráči nemohli usadit v útočném pásmu, ale v obranné třetině ztratili puk a domácím se ve vlastním oslabení podařilo jít opět do vedení. Střelcem branky byl Hudíček – 3:2.

To byla pro hosty opravdu studená sprcha, ze které se prakticky už neprobrali až do konce utkání. Vršili jednu chybu za druhou a vůbec se jim nedařilo.
Naopak domácí tohoto útlumu využili a v 6. minutě vstřelili čtvrtý gól, jehož autorem byl Kos – 4:2. Hosté se ve druhé půlce třetiny ubránili dvěma přesilovkám, necelé dvě minuty před koncem druhé dvacetiminutovky ale z hole domácího Hudíčka inkasovali pátou branku, a o vývoji utkání bylo rozhodnuto. 

Ve třetí třetině se hosté sice snažili, ale na v pohodě hrající domácí to nestačilo. Těm se navíc v čase 43:00 podařilo vstřelit šestý gól, který do branky dopravil Landa – 6:2.

Baníkovci se přes své úsilí většinou ani nedostali ke střele, a protože domácí se už nikam nehnali a soustředili se na udržení příznivého skóre, v dalším průběhu hry už branka nepadla a stav 6:2 zůstal jako konečný výsledek.

Sokolovští by měli rychle na tento výkon zapomenout a v domácím utkání s Děčínem předvést zlepšenou hru, která by vedla k zisku dalších bodů a ve vyrovnané tabulce i nějakému skoku směrem nahoru.    

HC Řisuty – HC Baník Sokolov 6:2 (2:2, 3:0, 1:0).
Branky: 4. Záleský (Krpata, Křepelka), 5. Vlček (Veselý, Kraus), 21. Hudíček (Landa), 26. Kos (Hudíček, Landa), 39. Hudíček (Křepelka, Krpata), 43. Landa (Kos, Hudíček) –  9. Boušek (T. Jakubal, Vrtek), 18. Pražák (Dobřemysl, Formánek).

Rozhodčí: Dundr – Chochola, Marek. Vyloučení: 1:5. Využití: 0:0. Oslabení: 1:0. Diváci: 60

Řisuty: Schwamberger – Sedláček, Bílek, Babický, Kašák, Čermák, Čížek, Fiala, Slánský – Landa, Kos, Scherzl, Krpata, Kraus, Vlček, Veselý, Záleský, Hlusička, Doskočil, Hudíček, Křepelka. Trenéři: Jan Novotný, Michal Mádl.

Sokolov: Nechvátal – Zmeškal, Kocek, Kuncl, Formánek, Koblitz, Novák, Funk – Dobřemysl, Soukup, Pražák, Vrtek, Boušek, Jakubal T., Říha, Kašpar, Závorka. Trenér: Kurfürst.