A mohlo být ještě lépe. Baník vyslal ve středeční podvečer na severočeskou klec 53 střel. „Už v první třetině jsme mohli rozhodnout. Hosty jsme přehrávali, měli jsme tam hodně šancí, čtyři přesilové hry," poukazuje trenér Rostislav Kurfürst.

Pohodový náskok se nekonal. Naopak. Domácí odcházeli po úvodní dvacetiminutovce do šaten s jednobrankovým mankem. Nejprve Děčín skóroval při svém oslabení. „Místo abychom gól dali, tak jsme inkasovali," nechápal kouč Sokolova. Po 13 vteřinách sice srovnal stav Janata, ale šest vteřin před sirénou vrátil vedení na stranu Severočechů svou druhou brankou Vacek 1:2.

Druhá třetina? „Začali jsme hrát profesorsky, s malým pohybem, soupeře jsme tak nechali hru vyrovnat," nebyl spokojen Kurfürst. Přesto se jeho svěřencům podařilo vyrovnat, ve 27. minutě se trefil při přesilové hře Petr Kukla.

Další góly už nepadly. Alespoň co se týče základní hrací doby. „Byla to asi spravedlivá remíza," poznamenal sokolovský trenér.

V prodloužení potom Baník urval výhru, postaral se o ni kapitán Vojtěch Šik po pěkné asistenci zkušeného Davida Hrušky. 3:2. „Jsme rádi, že jsme si došli pro druhý bod," kvitoval Kurfürst. Na nějaké vyskakování to ale nebylo. „Projevila se opět naše střelecká nemohoucnost, nevyužili jsme přesilovky," zamýšlel se po utkání.

V sobotu jede hornický celek na led druhého celku tabulky, Vrchlabí. „Před sezonou jsme si řekli, že v každém utkání chceme bodovat," připomíná Kurfürst. To platí bez ohledu na postavení týmů v tabulce i pro duel na vrchlabském zimním stadionu. „Budeme se snažit překvapit, odehrát zápas stejně jako na Kobře Praha, dobře zezadu," slibuje trenér Baníku.

Ten bude mít k dispozici i dvojici mladých odchovanců, kteří byli zapůjčeni z juniorských týmů Kladna, respektive Karlových Varů, Schildhabela a Janatu. Oba si odbyli proti Děčínu premiéru v dresu sokolovského áčka. „Nezklamali," říká rezolutně Kurfürst. „Ostatní mají zkušenější hráče, ale my musíme hrát na to, co máme, i na mladé hráče. Chceme jim dát šanci. Věřím tomu, že nám to jednou vrátí," je přesvědčen lodivod Baníku Sokolov.

HC Baník Sokolov - HC Děčín 3:2pr. (1:1, 1:0, 0:0 1:0).

Branky: 8. Janata (Schildhabel, Kašpar), 27. Kukla (Šik), 64. Šik (Hruška) - 8. Vacek (Racek), 20. Vacek (Hašek).

Sokolov: P. Hruška - Šik, Michálek, Novák, Gombár, Binias, Říha - Kukla, D. Hruška, Kuběna, Sláma, Račanský, Jirušek, Kašpar, Sus, Trapl, Janata, Schildhabel. Trenér: Kurfürst.