K prvnímu přípravnému utkání si zajeli sokolovští hokejisté do Klášterce nad Ohří. Trenéři se rozhodli vyzkoušet celou řadu mladých hráčů, kteří by se případně mohli v druholigovém kádru prosadit, a tak sedmice nejzkušenějších zůstala doma. Domácí v rychlém utkání s mnoha nepřesnostmi na obou stranách zvítězili 5:2.

Na Sokolovských bylo vidět, že zatím měli za sebou pouze čtyři tréninky v KV Areně, v Sokolově mají k dispozici ledovou plochu až od středy. To byl asi hlavní rozdíl mezi oběma soupeři, Klášterečtí byli na ledě o deset dnů dříve a stihli i už jedno utkání.

Nicméně snaha Sokolovských byla markantní a někteří z mladíků včetně obou gólmanů podali velmi dobrý výkon. Hosté se ujali vedení na začátku 6. minuty, když skóre utkání otevřel Čápek po asistenci Voráčka.

Domácí odpověděli na konci 11. minuty, když využili Jáchymem přesilovku 5 na 3 1:1. Na konci 18. minuty využil tentýž hráč standardní přesilovku a poslal Klášterecké do vedení 2:1. Půl minuty před sirénou se před hostující brankou ještě prosadil domácí Miklovič a uzavřel skóre první třetiny na 3:1 pro Klášterecké.

Po změně stran utkání pokračovalo ve vysokém tempu, více ze hry měli domácí, ale brankově se ani jedno mužstvo neprosadilo.

Gól viděla stovka přítomných diváků až na začátku třetí třetiny, když střelu Matyáše dorazil za Damaškova záda opět Čápek a snížil na 3:2. V 53. minutě ale domácí využili další přesilovku a zvýšili svůj náskok opět na dvě branky 4:2.

Deset vteřin před koncem duelu potom hosté chybně rozehráli v obranném pásmu a na závěrečných 5:2 pro Klášterecké zvýšil od modré Kolář.

Utkání splnilo všechna kritéria přípravy, k vidění bylo dobré bruslení u obou mužstev a i mnoho brankových příležitostí, v tomto případě spíše u domácích.

HC Klášterec nad Ohří  - HC Baník Sokolov 5:2 (3:1, 0:0, 2:1).

Branky:11. Jáchym (Toman, Fiala), 18. Jáchym (Mála), 20. Miklovič (Freiberg), 59. Hartman (Freiberg), 60. Kolář (Mála,Ondráček) 6. Čápek (Voráček), 42. Čápek (Matyáš).Rozhodčí:Turčan Novák, Voříšek.Vyloučení:7:6,využití:3:0,oslabení:0:0.Diváci:100.

Klášterec:Damašek (Zavadil) - Žižka, Hartman, Horváth, Pelc, Fiala, Blažek, Kovář, Pozděna Freiberg, Bečvář, Zeman, Řepík, Kalinovič, Miklovič, Novotný, Toman, Jáchym, Mála, Ondráček, Kopáč. Trenér: Kubát Ladislav.

Sokolov:Švagr (34. Francisko) - Koblitz, Vilhelm Chr., Mareček, Matyáš, Urbančok, Novák Diviš, Račanský, Kašpar, Jakubal T., Závorka, Svoboda, Říha, Čápek, Voráček. Trenéři: Carvan Jaromír, Diblík Miroslav.