Návštěva sezony, přes osm stovek diváků, se přišla v sobotu podívat na Radka Dudu a sokolovský celek v podkrušnohorském derby s Kláštercem. A svých kroků domácí fanoušci rozhodně litovat nemuseli. „Horníci" jim předvedli parádní podívanou a vysokou výhru.

Při prvním střídání sice domácí zbytečně hledali i ve špatných pozicích Radka Dudu a z toho se zrodily dvě šance Klášterce, postupem času ale Baník začal čím dál pevněji svírat otěže zápasu ve svých rukou.

Ve 3. minutě museli hosté poprvé faulovat a domácí trestali, Dudovu přihrávku z místa pravého obránce na levou stranu přeposlal Kuběna k pravé tyči na Tvrdka a ten „z první" posunul Baník do vedení 1:0.

Přesně za minutu zaburácel stadion nadšením znovu. Vrána zatáhl podél pravého mantinelu kotouč do obranného pásma Severočechů, nakonec zvolil kličku do středu plochy, dostal se až před Kaššáka a ani ten mu ve skórování nezabránil 2:0.Podkrušnohorské derby: Baník Sokolov - Klášterec

Domácí ovládali hru. Další přesilovou hru, včetně krátké dvojnásobné, nevyužili, ale příznivci černožlutých barev ochuzeni o branky nebyli. Třetí gól si sokolovští hokejisté schovali do vlastního oslabení v 17. minutě. No sokolovští hokejisté, přesněji Duda s Kuběnou, který stále čeká na víza do Spojených států, a tak proti předpokladům znovu nastoupil. Parádní akce dva na jednoho, při které si oba hráči třikrát vyměnili puk 3:0.

Pro hosty mohlo být ještě hůře, Sýkora svůj brejk v poslední minutě ale nevyužil. Není divu, že borce v dresech Baníku vyprovázel po první třetině do šaten mohutný aplaus.

Na začátku druhé části se Klášterci podařilo naložit s početní výhodou lépe, autorem branky byl Deveri 3:1.

Ve 23. minutě ale zahnal jakékoliv myšlenky na zvrat v utkání Račanský, který zužitkoval svým tradičním důrazem tvrdou práci Truhláře 4:1.

A jelo se dál. Ve 27. minutě z místa levého beka při přesilové hře naznačil Duda střelu, ale poslal kotouč křížem na Tvrdka, který nasměroval popáté puk do klece Klášterce.

Ve 32. minutě si poradil s vyhozeným kotoučem a dotírajícím útočníkem hostí obránce Rulík, poté pěkně rozehrál na Tvrdka, jenž našel parťáka z útoku Kuběnu 6:1. To už se ochozy neslo skandování deset, deset.

Ve 38. minutě se navíc při další početní výhodě Baníku prosadil Vrána.

Ani to však nebyl konec dění ve druhé třetině. Půl minuty před jejím vypršením si počkal Duda v útočném pásmu na „námaz" hostí a nechal znovu vyniknout s přehledem zakončujícího Kamila Tvrdka 8:1. A stadionem hřmělo Baník, Baník…Podkrušnohorské derby: Baník Sokolov - Klášterec

O přestávce před třetí třetinou bylo v kabině Klášterce pořádně rušno, padala velmi ostrá slova. A tak hosté zbytek zápasu nevypustili a v 55. minutě upravili na konečných 8:2 Vrtkem.

Domácí již v poslední dvacetiminutovce neskórovali, ale to bylo jen zásluhou výborného Kaššáka, který lapil několik tutovek Baníku.

HC Baník Sokolov - HC Klášterec 8:2 (3:0, 5:1, 0:1).

Branky: 4. Tvrdek (Kuběna, Duda), 5. Vrána (Sýkora, Beránek), 17. Kuběna (Duda), 23. Račanský (Truhlář), 27. Tvrdek (Duda), 32. Kuběna (Tvrdek, Rulík), 38. Vrána (Beránek, Sýkora), 40. Tvrdek (Duda) - 22. Deveri, 56. Vrtek.

Rozhodčí: Rozhodčí: Sýkora Černý, Šimán (všichni Plzeň). Využití: 3:1. Oslabení: 1:0. Diváci: 815.

Sokolov: Hruška P. - Říha, Truhlář J., Binias, Gombár, Michálek, Rulík Duda, Kuběna, Tvrdek, Kašpar, Račanský, Truhlář V., Sýkora, Beránek, Vrána J., Pfister T., Krejsa, Dimitrov, Zikmund. Trenér: Jaromír Carvan.

Klášterec: Kaššák - Kuncl, Sklenička, Žižka, Kozák, Páleník, Benda, Schönauer, Pokorný Andres, Vrtek, Deveri, Hrdlička, Jáchym, Huňady, Neuman, Toušek, Vlastník, Toman, Nguyen, Diviš. Trenér: Petr Mikeš.