Poslední výjezd základní části druhé ligy zavedl sokolovské hokejisty do středočeského Nymburka. Ten obývá střed tabulky a v poslední době má velmi nepravidelné výkony. Baníkovci nicméně byli na utkání dobře připraveni a bezpečně, poměrně suverénním výkonem zvítězili 7:2.

Utkání samotné začalo opatrně, se zabezpečenými obranami a nejvíce soubojů o puk se odehrávalo spíše ve středním pásmu. V úvodní desetiminutovce to nebyl určitě žádný střelecký festival a oba gólmani si kotouč osahávali jen sporadicky.

Ve 12. minutě už bylo všechno jinak. Nejprve našel zpoza branky skvěle Tomáš Rohan Marka Švece a ten přízemní střelou poslal hosty do vedení 0:1.

Prakticky hned poté dostali Sokolovští možnost první přesilové hry. Okamžitě po buly získal puk Luděk Škop a z pravé strany prostřelil domácího brankáře 0:2.

Hráči Baníku se dostali do pohody a svého soupeře tlačili do těžké defenzivy, byli všude o krok rychleji. Vypracovali se i několik sólových nájezdů, zejména šance Tomáše Rohana a Jakuba Fleka pramenily z přebruslení domácích obránců. Brankář Brázdil si s nimi ale poradil.

Skóre se měnilo až v polovině 19. minuty. Šik našel v mezikruží Luďka Škopa, ten se skvěle uvolnil a s pomocí levé tyče poslal hosty do tříbrankového vedení 0:3. Tímto výsledkem také skončila první dvacetiminutovka.

Ve druhé části se domácí vzchopili, byli důraznější ve forčekinku a hráli více do těla. Byli to ale hosté, kteří se dostali do své gólové příležitosti.

V čase 23:54 sehráli opět dobře přesilovou hru a Dominik Vaněk po asistenci Fleka zvýšil na 0:4.

Vypadalo to, že utkání bude jen otázka skóre, ale Sokolovští si ho v jeho polovině zbytečně zkomplikovali. Ve 31. a ve 33. minutě domácí borci dvakrát udeřili z přesilových her, když byl krátce po sobě vyloučen Přindiš. Střelecky se prosadili Ondřej Kříž a David Protivný 2:4.

Poté se střídaly příležitosti na obou stranách, zejména hosté měli lepší přechod do rychlého protiútoku, na skóre se do konce třetiny ale již nic nezměnilo.

O přestávce trenér Antonik svým svěřencům připomněl, že je třeba hrát zodpovědně, bez zbytečných vyloučení a vrátit se ke hře z první poloviny utkání. To se Baníku podařilo a ve třetím dějství již jeho hráči na ledové ploše víceméně kralovali. A přidali i pěkné góly.

V čase 46:56 našel v útočném pásmu Dobřemysl Tomáše Rohana a ten bez váhání zvýšil na 2:5.

O tři minuty později baníkovci využili další přesilovou hru. Po pěkné souhře Fleka s Vaňkem zakončoval Vojtěch Šik 2:6.

Utkání se dohrávalo za neustálé převahy Sokolova a jeho hráči v závěru využili čtvrtou přesilovku, když po ose Tvrdek Martin Rohan zakončoval Tomáš Rohan na konečných 2:7.

Sokolovští vyhráli zcela zaslouženě po dobrém kolektivním výkonu.

Ve středu 25.února hostí od 18 hodin HC Baník Sokolov na svém ledě celek HC Stadion Vrchlabí a to bude tečka za základní částí letošního ročníku druhé ligy.

V sobotu 28. února od 17.30 hodin bude Baník na domácí půdě hrát první utkání play- off. Pravděpodobným soupeřem mu bude buď HC Klášterec, nebo Klatovy. Přesně to budeme vědět až po odehrání posledního kola základní části.

NED Hockey Nymburk - HC Baník Sokolov 2:7 (0:3, 2:1, 0:3).

Branky: 31. Kříž (Král), 33. Protivný (Kulich, Šimek) - 12. Švec (T. Rohan), 12. Škop, 19. Škop (Šik), 24. Vaněk (Flek), 47. T. Rohan (Dobřemysl), 50. Šik (Flek, Vaněk), 55. T. Rohan(M. Rohan, Tvrdek).

Rozhodčí: Jechoutek - Huryta, Špincer. Vyloučení: 10:7, navíc Král (NYM) 10 minut osobní trest. Využití: 2:4. Oslabení: 0:0. Diváci: 101.

Sokolov: Hruška - Rohan M., Kvapil, Přindiš, Šik, Schusser, Troška, Novák, Gombár Švec, Dobřemysl, Rohan T., Vaněk, Flek, Vrána, Kuběna, Tvrdek, Škop, Račanský, Říha, Půlpán. Trenéři: Michna, Antonik.

Nymburk: Brázdil (21.Matoušek) - Rittig, Kříž, Kulich, Knesl, Kuzďas Adam, Herna,Dvořák Eis, Král, Brzák, Šimek, Bičiště, Protivný, Velechovský, Wszolek, Dulovec, Kadlec, Kuzďas Jakub. Trenér: Bičiště.

Autor: Karel Makovec