Po dvou utkáních na ledě soupeřů, v Děčíně a v Bílině, se hokejisté druholigového Baníku Sokolov představí znovu mezi domácími mantinely, kde v sobotu hostí v tradičních 17.30 hodin celek Kobry Praha.

„I když jsme hráli dvakrát venku, tak nemůžeme být spokojeni se dvěma porážkami, které jsme si přivezli. Doma chceme znovu naplno bodovat," má jasno trenér Baníku Jaromír Carvan.

Sokolovský celek se ale prakticky od prvního zápasu sezony potýká s nekompletním kádrem, na vině jsou především zranění a nemoci. „Snažíme se dát dohromady co nejlepší sestavu, uvidíme, kdo nakonec bude k dispozici. S jistotou ale bude znovu chybět Petr Račanský a kapitán Václav Dobřemysl, který má disciplinární trest," přibližuje kouč Baníku.

Přestože jsou Pražané v tabulce až na 8. příčce, tři body za Sokolovem, o jednoduchého soupeře znovu nepůjde. „Kobra se v posledních letech zvedla, mají kvalitní hráče," potvrzuje Carvan, který věří, že body i tak zůstanou doma. „Jsou silní, ale zároveň jsou k poražení. Poslední zápasy jsme nesehráli špatně, zradila nás ale koncovka. Před domácími fanoušky snad konečně protrhneme střeleckou smůlu, získáme tři body a začneme se posouvat v tabulce někam jinam, než kde zatím jsme," přeje si.

Cesta k úspěchu povede hlavně přes kvalitní defenzivu. „V poslední době nám chyběli vždy tři čtyři obránci, i proto jsme měli ve hře dozadu mezery. Na obranné hře pracujeme v tréninku, pokud se nám ji podaří zlepšit a budeme hrát disciplinovaně, tak můžeme pomýšlet na výhru," míní Jaromír Carvan.

Branku Baníku bude zřejmě opět střežit litvínovský Patrik Nechvátal.