„Kondiční připravenost hráče je povinností každého hokejisty a je to to nejmenší, co hráč pro sebe má udělat,“ vzkázal svým svěřencům z mistrovství světa v Bratislavě kouč hornického celku a asistent u české reprezentace Karel Mlejnek. Ten se k mužstvu připojí po skončení šampionátu.

Áčko Baníku tak vede v přípravě zatím Petr Holejšovský. Tomu se hlásilo zatím 20 hráčů, včetně posily z Jihlavy Martina Osmíka. Naopak zatím chyběl Tomáš Kvapil a Tomáš Vracovský, ti z osobních důvodů začnou o týden později.

Na srazu prvoligového Sokolova nebyla čtveřice Kuběna, Kadeřávek, Kovařík a Čurda, kteří se připravují individuálně. S extraligovou Energií Karlovy Vary trénuje obránce Rulík a dvojice gólmanů Kuchař – Kašpar a v „domovském“ Litvínově útočné duo Bečvář – Stříbrný. Všichni se k Baníku mají připojit při prvním setkání na ledě.

Aktuální kádr A mužstva Baníku Sokolov: D. Fečo – Přindiš, Michálek, Vodička, Kvapil, Tomeček, Přibyl, Zavřel, Bernáth, Kursa – D. Hruška, T. Rohan, Zadražil, J. Vrána, Čejka, Osmík, Hotěk, Švec, Vracovský, J. Petrov, M. Fečo, Prošek.

Ilustrační foto
Černého Petra vyfasovala jedenáctka Oloví