Baník šel do vedení ve 4. minutě po důrazném počínání Stříbrného na brankovišti. Zvýšit mohli hosté následně při dvou přesilových hrách. To se jim však nepovedlo. „Vstup do utkání jsme měli velmi dobrý, paradoxně nás z dobrého rytmu vykolejily naše nepovedené přesilovky,“ líčí trenér Baníku Karel Mlejnek.

Na začátku druhé třetiny dokonce domácí srovnali na 1:1 a pro sokolovskou družinu mohlo být ještě hůře. Oslabení ale horníci přestáli. Trapl poté svůj brejk nezužitkoval, ale v polovině druhé třetiny přece jen strhl vedení zpět na stranu Baníku Vracovský – 1:2. „Tímto gólem jsme se opět vrátili k solidní hře,“ poznamenal kouč Sokolova.

Hosté ještě v prostřední dvacetiminutovce přežili několik přesilových her Nymburku, zlepšenou hrou pomalu, ale jistě směrovali duel k výhře.

Baník znovu udeřil ve třetí části. Na 1:3 upravil ve 48. minutě Vrána a v 50. minutě stanovil konečné skóre z nařízeného trestného střílení veterán David Hruška.

Po závěrečné siréně si tak hosté mohli se svými příznivci vychutnat vedení v sérii 2:0. „Velmi chci za celý tým poděkovat hojné účasti a podporování našich fanoušků,“ vzkázal na závěr Karel Mlejnek.