Důležitým faktorem byla již první branka, jelikož padla už po půlminutě hry. Vít Jonák dostal puk od Pšurného a úspěšně pálil ke vzdálenější tyči.

Druhá branka zápasu přišla v závěru 6. minuty hry, když do Štachovy rány vložil hokejku Roman Půček a úspěšnou tečí navýšil na úroveň dvoubrankového rozdílu.

Přes prudký vstup do zápasu ze strany domácího Robe pak ale tempo hry uvadlo. Do konce první třetiny gól nepadl a ani v té druhé se žádná ze dvou brankových sítí nezavlnila. Diváci tak nakonec na další gólovou radost museli čekat dlouhou třičtvrtěhodinu čistého hracího času.

A opět to byli domácí, kdo skóroval. Přihrávku na svou branku z první minuty oplatil svému parťákovi Romanovi Pšurnému stejnou měrou Vít Jonák, a Vsetín vedl 3:0.

Na konečných 4:0 navýšil z přesilové hry 37letý lotyšský veterán Aleksanders Jerofejevs a zpečetil tak suverénní výhru svého celku. Sokolovu tato prohra překazila sérii čtyř vyhraných zápasů v řadě (počítaje i kontumační výhru nad Kadaní).

„Věděli jsme, že nás ve Vsetíně nebude čekat jednoduché utkání. Po dvacetidenní pauze byla znát naše nerozehranost a trvalo nám pořádně se dostat do zápasu. Pevně doufám, že se budeme v dalších zápasech zlepšovat a dostaneme se do formy, kterou jsme měli před vynucenou pauzou. Dnešní výkon na body proti favoritovi celé soutěže nestačil,“ hodnotil venkovní prohru sokolovský lodivod Martin Štrba.

VHK Robe Vsetín – HC Baník Sokolov 4:0 (2:0, 0:0, 2:0). Branky a nahrávky: 1. Jonák (Pšurný, Jerofejevs), 6. Půček (Gago, Štach), 52. Pšurný (Jonák, Rob), 54. Jerofejevs (Pšurný) – PH. Rozhodčí: Skopal, Cabák – Vašíček, Hranoš. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:0. Diváci: 1000.
Sokolov: Cichoň – Klejna, Novák, Pohl, Kadeřávek, Zeman, Rulík, Vodička – Jurčík, Jiskra, Tomi, Vracovský, Kverka, Vrhel, Adámek, T. Rohan, Bílek, Jandus, Hašek, Sloboda.