První branku utkání vstřelil právě zmiňovaný Jaromír Kverka, jenž mimo jiné v minulosti působil i ve Slavii. Prosadil se v přesilovce, když ranou z mezikruží využil úspěšného buly Daniela Přibyla.

V čase 18:03 na rozdíl dvou gólů navýšil 23letý Tomáš Šmerha, jehož střela se šťastně odrazila od strážce slávistické svatyně Málka znovu do něj a skončila v brance.

Ve druhé periodě se po aktivním vstupu do hry Sokolovským podařilo opět zužitkovat přesilovou hru, ve 27. minutě se mezi střelce zapsal Ondřej Jurčík, k němuž se odrazil puk od zadního mantinelu po střele Nováka.

V samém závěru druhé části zápasu se slávistům podařilo zásluhou Patrika Machače, jenž dostal od Knotka přihrávku před prázdnou branku, snížit na 1:3. Byla to třetí branka v oslabení v tomto zápase.

A přesně v čase 47:00 se domácímu celku podařilo snížit již na rozdíl pouhého jednoho gólu. Mikuláš Hovorka ukryl své nahození tak šikovně, že se mu povedlo překonat sokolovského Neužila.

Ovšem jen tři minuty nato přišla další přesilovka a s ní i další gólová radost Sokolova, když z dálky napřáhl Tomáš Šmerha, jehož střela zapadla přesně pod horní tyč soupeřovy branky. Připsal si tak svůj druhý zásah v utkání a hlavně vrátil svému mužstvu dvoubrankové vedení.

V 53. minutě ještě po kombinaci s Kverkou rozvlnil síť Patrik Prymula.

Chvíli nato sice ještě na 3:5 snížil Václav Veber, ale na víc se domácí nezmohli, a Baník si tak v posledním zápase tohoto kalendářního roku připsal důležité vítězství.

„Myslím, že jsme odehráli parádní zápas. Kuba Neužil nás skvěle podržel a vepředu jsme dali hezké góly. Rozhodně musíme na tento zápas navázat i po Novém roce,“ radoval se po utkání tříbodový Jaromír Kverka.

„Po čtyřech porážkách jsme měli s týmem velkou promluvu a jsem rád, že to dnes přineslo tři body. Nechtěli jsme končit rok sérií porážek. Ještě jednou velký dík celému týmu a hlavně i fanouškům, kteří nás na Slavii přijeli podpořit,“ navázal na něho kouč Martin Štrba.

Dnes čeká baníkovce další domácí duel, ve kterém budou hostit ve 33. kole Chance ligy od 18.00 hodin Třebíč.

HC Slavia Praha – HC Baník Sokolov 3:5 (0:2, 1:1, 2:2). Branky a nahrávky: 40. Machač (Knotek, Žejdl), PH, 47. Hovorka (Kružík, Knotek), 56. Veber (Krejčí, Žejdl) – 5. Kverka (Přibyl) – PH, 19. Šmerha (Klejna, Mrowiec), 27. Jurčík (Kverka, Novák) – PH, 51. Šmerha (Klejna, Hašek) – PH, 53. Prymula (Kverka, Klejna). Rozhodčí: Hucl, Šudoma – Kleprlík, Kráľ. Vyloučení: 7:4. Mimořádné tresty: Žejdl 5 + do konce utkání. Využití: 1:3. Diváci: 923.
HC Slavia Praha: Málek – Krejčí, Veber, Barák, Havel, Hejda, Hovorka, Hrdlička – Vlček, Machač, Žejdl, Šteiner, Knotek, Brož, Doležal, Poletín, Kružík, Všetečka, Pšenička, Soukup.
HC Baník Sokolov: Neužil – Klejna, Novák, Vodička, Zeman, Seemann, Popela, Mrowiec – Jurčík, Rohan T., Tomi, Šmerha, Kverka, Bílek, Prymula, Hašek, Přibyl, Vracovský, Novotný, Kuťák.