Dvojnásobná radost zavládla v neděli v Karlových Varech. Energie si připsala pátou výhru v řadě, navíc proti rivalovi z Plzně a do té doby také vedoucímu celku Tipsport extraligy.

„Byl to další výborný zápas s výborným soupeřem. Byl vidět bruslivý hokej z obou stran,“ říká na úvod karlovarský asistent Tomáš Mariška.

V první třetině získali domácí zásluhou průniků Kašeho dvě přesilové hry, ani jednu se jim nepodařilo využít. V 19. minutě ale přece jen Energie udeřila. Hladonik poslal kotouč ze své třetiny za obranu na najíždějícího Vondráčka a ten z levé strany prostřelil Frodla mezi betony. „První třetina byla vyrovnaná jak herně, tak i na šance,“ popisuje Mariška.

Začátek druhé části patřil Karlovým Varům. Jejich aktivita vyvrcholila šancí Hladonika, kterého chytře poslal tváří v tvář Frodlovi Vonddráček. Plzeňský brankář se ale nenechal bekhendovým blafákem překonat.

FC Viktoria Mariánské Lázně.
Spoluhráči očima kapitána. Karetní podvodník, abstinent, fízl nebo také vagus

Poté přišla pro energetiky horká chvíle, když putoval k odpykání čtyřminutového trestu Martin Rohan. V čele s výborným Novotným ale domácí dlouhé oslabení přestáli. „Až do toho našeho nešťastného technického faulu jsme měli asi nejlepší fázi utkání, kdy jsme si vytvořili několik výborných šancí. Měli jsme dobrý pohyb, ale pak nás to oslabení trošku přibrzdilo a utkání se zase vyrovnalo,“ líčí karlovarský asistent.

Třetí dvacetiminutovka přinesla strhující podívanou a honbu Škodovky za vyrovnáním. Energie se ale nesoustředila pouze na bránění, ale nadále hrála velmi aktivně, to přineslo další příležitosti.

Minutu před třetí sirénou se hosté dostali k odvolání brankáře, Gulaš dokonce při přechodu do pásma nastřeleným kotoučem trefil horní tyčku domácí branky. Přes závar na brankovišti si energetici obětavým výkonem výhru vzít nenechali. „Rozhodlo naše týmové pojetí, naše obětavost a výborný výkon gólmana. Filip nás dneska podržel, všichni hráči mu pomohli a za to bereme velmi cenné tři body,“ mohl uznale pokyvovat na adresu svých svěřenců karlovarský asistent Tomáš Mariška.