Pátá Škoda Plzeň míří na led třetí Mladé Boleslavi, za níž v tabulce stejně jako čtvrtý Liberec zaostává o tři body. Důležitý zápas ve finišujícím boji o místo v postupové čtyřce začíná v 17.00 hodin a přenáší ho ČT Sport. „S blížícím se koncem základní části budou už všechny zápasy na krev. Ten náš na ledě Bolky ještě o něco víc,“ připouští plzeňský trenér Ladislav Čihák.

Hraje se o hodně. Plzeň má ze vzájemných utkání s Bruslaři v sezoně zápornou bilanci, když ze dvou domácích střetů urvala čtyři body (4:2 a 3:4 sn) a nedávno v Mladé Boleslavi přes dobrý výkon padla 2:3. Škodovka tak má co dohánět.

„S Bolkou si to rozdáme znovu o čtyřku a jestli se chceme dostat na kontakt, tak musíme zápas zvládnout a i potom dál sbírat body. Na ledě se ukáže, jestli do čtyřky patříme,“ burcoval tým hlavní kouč Čihák.

Filip Suchý si odbyl premiéru za seniorský tým ČR.
Suchý: Zápas jsem si užil, byla to pro mě velká zkušenost

Oba celky se naposledy střetly před necelými dvěma týdny a Bruslaři tehdy o své výhře rozhodli třemi góly ve druhé části, když Plzeň předtím své šance neproměnila. A přestože Indiány ještě v závěru vrátil do hry dvěma trefami Jakub Pour, obrat se nakonec nekonal.

„Vzájemně se známe, navíc poslední zápas je ještě živý. Jde o bruslivého soupeře, který hraje agresivně, hodně forčekuje a zvlášť doma umí být nepříjemný,“ charakterizoval boleslavský tým trenér Čihák. „Musíme čapnout tempo zápasu, vyhrávat osobní souboje a když si vypracujeme šance, tak je proměňovat. To je základ,“ zdůraznil šéf plzeňské střídačky.

Škodovka po duelu s Mladou Boleslaví zvládla dvě domácí přestřelky s vítěznou tečkou – s Litvínovem 5:4 a Českými Budějovicemi 5:4 po prodloužení. Bruslaři ze tří utkání vytěžili šest bodů, když naposledy doma udolali Litvínov po nájezdech 3:2. K souboji s Plzní nastoupí celek trenérů Radima Rulíka a Pavla Patery ve speciální edici dresů, které se budou dražit pro charitativní účely.