Druhá hokejová liga, alespoň její část, skončila předčasně. Český svaz ledního hokeje oznámil, že se play- out hrát nakonec nebude. V Sokolově si oddechli. Baník hrající celou sezonu s minimálním počtem hokejistů nemusel podstupovat duely „na krev" o udržení. Již po sezoně jsme si povídali s trenérem hornického celku Jaromírem Carvanem.

V Sokolově zřejmě vládne s verdiktem svazu spokojenost?

Rozhodnutí, které padlo, nám samozřejmě strašně pomohlo, protože jak všichni ví, od začátku sezony jsme se potýkali s minimem 12, 13 hráčů. I tak jsme uhráli nějaký počet bodů a nebyli jsme úplně na konci tabulky. Kolem Vánoc jsme ještě koukali na play-off. I když jsme střízlivýma očima viděli, že je to nereálné.

Očekávaný propadák na ledě to ale přes řádně okleštěný kádr nebyl…

Za sebe musím poděkovat všem lidem, kteří se kolem áčka točili, Karlu Makovcovi, Mírovi Diblíkovi, který nám pomáhal, a všem dalším. Poklonu musím vyseknout speciálně těm 12, 13 hráčům. Bojovali za Baník, přitom to měli ohromně těžké, věděli, že se moc zápasů nevyhraje. Museli najít chuť se s tím poprat.

Mužstvo jste měli poskládáno tak nějak napůl…

Kádr tvořilo šest sedm opravdových srdcařů, kteří se do toho vložili. A ze šesti sedmi juniorů, kteří třeba neměli takovou kvalitu, ale šli do toho s námi, přestože měli problémy ve své vlastní soutěži. Za to, co všichni předvedli, musím jen smeknout pomyslný kloubouk.

Diváci vás také nenechali, jak se říká, ve štychu…

Z toho jsme měli strašný strach, abychom o ně po dvou úspěšných sezonách nepřišli. Je to druhá věc, kterou bych chtěl vyzdvihnout. Ke všem lidem, kteří chodili na Baník, máme obrovský obdiv. Stejně tak k partě nadšenců z „Mafia Fans", kteří nevynechali jediný náš zápas venku, byli za námi i ve Vrchlabí, v Trutnově. Je vidět, že hokejem tady lidé žijí, a i když věděli, že se nebude tolik dařit, tak na nás chodili a povzbuzovali nás. Klukům to ohromně pomohlo. Navíc fanoušci dokázali ocenit, že kluci hráli srdcem, že se vydali ze všech sil. I když se prohrávalo, tak se i díky tomu spousta zápasů ještě otočila v náš prospěch. Divákům patří velký dík, drželi nás celou sezonu.

Play-out se nakonec nehrálo, ale co vůbec říkáte na takový model závěru soutěže?

My jsme si play-out na aktivu klubů neodsouhlasili. Podle mého názoru je to nesmyslný model. Když se podíváme na tabulku, tak jsme tady hráli ve 12, 13 lidech, udělali jsme 36 bodů. Když si vezmeme, že Jindřichův Hradec měl 9 bodů, o 27 bodů méně než my, a teď by se to mělo vynulovat a oni by dostali šanci nastoupit s novým mužstvem do play- out, protože přivedli nových jedenáct hráčů (i díky tomu, že se zrušila klauzule o odehrání padesáti procent utkání v soutěži pozn. autora), tak je to prostě nešťastné. Všechna práce našich kluků by byla degradována. Pokud se má hrát play-out, tak musí zůstat body, které jsme si nahráli. Jsem samozřejmě rád, že se to nehrálo.

Je po sezoně, ale vy jste si připravili pro fanoušky ještě dvě akce…

V úterý jsme měli poslední trénink. V pátek 11. března od 18 hodin sehrajeme utkání proti našim fanouškům a ve středu 16. března také od 18 hodin se uskuteční rozlučkový zápas s bývalými hráči Baníku. Záměrně neříkám se starou gardou, protože spousta z nich nám toho ještě hodně ukáže. Tímto bych chtěl pozvat všechny fanoušky na tyto dva zápasy.

Dokončení čtěte v pondělím papírovém vydání Sokolovského deníku