Karlovy Vary opět nezachytily úvod utkání a brzy prohrávaly. Do hry je pak ve druhé třetině vrátila až litoměřickým obráncem do vlastní brány sražená přihrávka Matěje Zadražila. Stadion se poté dostal do vedení, ale ve třetí třetině Energie zabrala a v samém závěru utkání otočil dvěma zásahy Radek Duda na konečných 3:2.

Asistent trenéra Tomáš Mariška spokojený nebyl, ale mohl si oddechnout. Jeho tým konečně vyhrál. „Jsme rádi, že se nám v posledním utkání před startem soutěže podařilo vyhrát. Šli jsme do toho s jasným cílem a to se nám podařilo. Myslím si, že jsme si to zasloužili, zejména za výkon ve třetí třetině, kdy mužstvo konečně ukázalo charakter a předvedlo, na co má, tam jsme si za tím vítězstvím jednoznačně šli. Podařilo se nám dát gól v přesilové hře, měli jsme nyní trochu křeč v koncovce a konečně dali tři branky. S tímhle pocitem doufám pojedeme v pátek do Plzně. Hráči vědí, že umí pracovat, mají kvalitu, jen to musí prodat," řekl po utkání.

Hostující asistent Daniel Tvrzík kromě jiného okomentoval i trestné střílení z poslední minuty. „Pro nás to byl strašně důležitý zápas. Příprava se nám moc nepovedla. My jsme zde odehráli poměrně vyrovnané utkání a to je pro naše sebevědomí hodně důležité. Na druhou stranu, zaplať pánbůh, že nás rozhodčí pískal takto v přípravě, kdyby nám tohle udělal v mistráku, tak bychom asi hodně řvali," podotkl.

„Měli jsme jedenáct vyloučení, z toho minimálně polovina byla mírně řečeno dost přísných, k tomu na konci totálně nesmyslná penalta. Kdybychom tady vyhráli, tak by to byla třešnička na dortu," doplnil Tvrzník.

Energie - Litoměřice 3:2 (0:1, 1:1, 2:0). Branky a nahrávky: 29. Zadražil, 53. Duda (Rachůnek, Gulaši), 60. Duda 1. Ondráček (Kopta), 35. Kalla. Rozhodčí: Kostourek, Zubzanda. Vyloučení: 7:11. Využití: 1:0. (koš, kot)