K výhře Škodovky 7:5 přispěl hattrickem a hlasitě se přihlásil do rvačky o místo v české dvacítce pro nadcházející mistrovství světa, které na přelomu roku hostí Kanada.

„Dal jsem gól už v první třetině, což vždycky pomůže. Ale i jako tým jsme odehráli výborné utkání. Měli jsme tam nějaké výpadky, kterých bychom se měli vyvarovat, ale o to víc ty tři body proti Zlínu bereme,“ komentoval vítězství mladý reprezentant.

Nastřílel jste tři parádní góly. Který z nich byl podle vás nejhezčí?

Každý gól je cenný, ale já si asi nejvíc cením toho druhého. Předtím jsem trefil jen tyčku, což mě zdravě nakoplo. Řekl jsem si, že druhý gól musím dát, no a bylyz toho tři.

Tušil jste před zápasem, že by to mohl být váš den?

Už se mi na to pár lidí ptalo, ale žádné takové pocity jsem neměl. Před zápasem jsem se držel svého zaběhnutého rituálu. Nic jsem neměnil, takže žádný zlom v tom nebyl. Prostě to nějak vyšlo.

V šesti extraligových zápasech jste dal pět gólů, nejvíc z juniorů. Mohlo by vám to otevřít cestu na šampionát dvacítek?

To je asi otázka pro trenéry. Ale snažím se dělat maximum, abych se do konečné nominace dostal. V sobotu máme sraz ve Vyškově a tam se ukáže.

Hrdinou vítězného utkání Plzně se Zlínem byl 19letý Filip Přikryl, který k výhře Škodovky přispěl hattrickem. Na snímku překonává poprvé Libora Kašíka ve zlínské brance.
Hattrick v devatenácti. V přestřelce s Berany se blýskl Přikryl