Ve čtvrtém kole druhé hokejové ligy vyrazil Baník Sokolov podruhé za sebou na hřiště soupeře, tentokrát do středočeského Kolína. Příjemné konstatování je, že i tentokrát zůstal na vítězné vlně a po brilantním kolektivním výkonu přivezli sokolovští hokejisté tři body i z ledu silného Kolína. Baníkovci zvítězili 3:1.

Utkání začalo ve vysokém tempu, obě mužstva výborně bruslila, od začátku se tlačila do koncovky.

Domácí si život zkomplikovali v sedmé, respektive osmé minutě, kdy byli v krátkém sledu vyloučeni dva jejich hráči a hosté měli příležitost přesilové hry pět na tři.

Tu využili hned po pěti vteřinách, když se po vyhraném Dobřemyslově buly dostal k puku Boušek a nekompromisně ho poslal mezi betony domácího gólmana 0:1.

Domácí se poté snažili o ustálený tlak v soupeřově obranném pásmu, ale na dobře bránící hosty to nestačilo.

Ti naopak využívali každé možnosti k rychlým protiútokům, a tak se bylo opravdu na co dívat.

Baníkovci se v první třetině ubránili celkem s přehledem i dvěma přesilovkám Kozlů, a protože ani na jedné straně již do konce první dvacetiminutovky branka nepadla, odcházela mužstva do šaten za stavu 0:1 pro hosty.

Ve druhém dějství byl obraz hry podobný, domácí i hosté hráli po jedné přesilové hře, ale oslabený tým se vždy ubránil.

Branku nepřinesla ani hra 4 na 4 v průběhu 33. až 35.minuty, když byli vyloučeni domácí Kubát a sokolovský Tomáš Rohan.

Všechny ostatní střelecké příležitosti oba brankáři pokryli, a tak po čtyřiceti minutách stále světelný ukazatel hlásil stav 0:1.

Ve třetí části utkání domácí zvýšili svou aktivitu, ale nepříjemný úder dostali hned v jejím úvodu.

Nejprve v čase 41:54 Kašparovu přihrávku od pravého mantinelu usměrnil do kolínské klece Račanský 0:2, a o minutu později po rychlém protiútoku tři na dva a přihrávkách Kubky a Vaňka zvýšil na 0:3 Boušek.

Domácí se nevzdávali, snažili se s nepříjemným stavem něco udělat, ale Baník byl v obraně nekompromisní, a co prošlo, polapil výborně chytající Hruška.

V 54. minutě měli hosté i štěstí, když Jankovského bombu zastavila tyč.

O dobré obranné fazoně Sokolovských svědčí i to, že se v průběhu třetí třetiny dvakrát ubránili více než minutu trvající přesilovce Kozlů pět na tři.

Hruška si ale čisté konto z Kolína nepřivezl, minutu před závěrečnou sirénou tečoval v chumlu hráčů před brankou Pýchovu střelu Malý a ustanovil tak konečné skóre na 1:3 pro Baník.

Věřme, že Baníku dobrá forma vydrží a v domácím utkání s Klášterecem, které se hraje ve středu od 18 hodin, předvede stejně výborný výkon jako v minulých utkáních.

TJ SC Kolín - HC Baník Sokolov 1:3

Třetiny:0:1, 0:0, 1:2.

Branky:58:59 Pýcha (Malý, Mejzr) 7:40 Boušek (Dobřemysl), 41:54 Račanský (Kašpar), 42:59 Boušek (Kubka, Vaněk).Rozhodčí:Stolín Maštalíř, Šmika.Vyloučení:5:8.Využití:0:1.Diváci:460.

Zásahy brankářů:23:31. Střely na branku:26:32

Nejlepšími hráči utkání byli vyhlášeni:Valášek (Kolín) a Hruška (Sokolov).

TJ SC Kolín:Sejpal-  Pácal, Pýcha, Skokan, Chaloupka, Hanzl, Kulhánek, Čtvrtečka Morkeš, Kadlec, Ježek, Malý, Menze, Valášek, Semirád, Šafránek, Janovský, Šifta, Zumr, Kubát.

HC Baník Sokolov:Hruška - Schusser, M. Rohan, Tomeček, Kubka, Ruprecht, Šik, Kuncl Sýkora, Dobřemysl, Švec, T.Rohan, Boušek, Vaněk, Říha, Račanský, Kašpar (Bečka). Trenéři: Jan Michna, Radim Rulík.