V úterní podvečer vyjeli poprvé mezi domácí mantinely hokejisté druholigového Baníku Sokolov. Kvůli horšímu ledu trvala tréninková jednotka pouze půl hodiny. „Není to žádná tragédie, nemělo cenu zůstávat déle, aby nedošlo ke zbytečnému  zranění některého z hráčů," okomentoval situaci Radim Rulík, který spolu s Janem Michnou povede baníkovce v letošní sezoně ze střídačky.

K dispozici mělo trenérské duo tři  gólmany (Francisko, Švagr, Nguyen) a 22 hráčů do pole u některých je však předem jasné, že dres Baníku neobléknou. „Jsou to hráči mířící do  zahraničí, umožnili jsme jim s námi trénovat, aby nás na ledě nebylo zatím málo, je to potom trošičku deprimující," vysvětlil Rulík. To se týká především Petra Kukly a Jana Zmeškala.

Naopak na ledě nechyběli staří známí Jan Bauer, Ladislav Boušek, Petr Štrach, Miroslav Kuncl, Václav Dobřemysl, Roman Kašpar, Ivan Říha, nebo Christian Vilhelm. S A – týmem Sokolova se již od léta připravují také karlovarští Marek Švec, Tomáš Sýkora a Vojtěch Šik, na „prvním" ledě byli rovněž  junioři Veverka, Petrov, Klíma, Šturma a Bečka.

Na zkoušku je v hornickém klubu potom plzeňský obránce Jakub Ruprecht.

Obsáhlý rozhovor s trenérem Radimem Rulíkem čtete ve čtvrtečním papírovém vydání Sokolovského deníku, zajistit si ho můžete také placenou službou na epaper.denik.cz (cena sms za zpřístupnění celých novin je 10,-Kč)