„Od začátku do konce jsme měli zápas víceméně pod kontrolou. Soupeř zaslouží obdiv, snažili se hrát hokej, neuchylovali se jenom k bránění nebo nějakým záludnostem. Už jsme hráli s horšími mužstvy. Kvalita byla ale na naší straně, byli jsme lepší,“ hodnotil duel sokolovský trenér Jan Michna.

Základem úspěchu byl dobrý pohyb hornického celku po celém kluzišti. „Věděli jsme, že pokud budeme kvalitně bruslit, soupeř nebude stačit. To se také potvrdilo,“ pokračoval kouč Baníku.

Domácí korigovali skóre až za stavu 0:3. „Měli předtím k dispozici dvě přesilovky pět na tři, ale nedokázali se prosadit. My jsme nastřelili pět nebo šest tyček, tu první již po třiceti vteřinách hry. Náš inkasovaný gól byl trochu smolný, mezi nohy brankáře, který střelu neviděl,“ přiblížil Michna.

Milevsko se poté pokusilo o hru bez brankáře, ale ta mu vůbec nevyšla. „Hned prohráli buly, Sýkora s Říhou ujeli a dávali to do prázdné, “ popsal lodivod Baníku nepovedenou power-play domácích.

V sestavě hostů se znovu objevil uzdravený Boušek, ten si v prvním útoku s Kverkou a Vaňkem připsal dvě gólové asistence. Nováček Kuběna potom hrál s Dobřemyslem a Tomášem Rohanem. „Hledáme pro něj místo. Myslím, že ve druhém útoku jim to fungovalo. Uvidíme, ještě to vyzkoušíme,“ uvedl Michna.

Naopak v sestavě chyběl zraněný Švec. S mužstvem tak cestoval do Milevska junior Petrov. Ten se nakonec zapojil i do hry. Kvalitní výkon předvedl v kleci Baníku brankář Hruška.