Utkání týmů z čela a konce aktuální tabulky WSM ligy začali překvapivě lépe beznadějně poslední hosté z Kadaně. Severočeši se po hrubce karlovarské obrany ujali v 5. minutě vedení po střele Flynna. I po zbytek úvodního dějství byli hosté nezbezpečnější a jen díky nečekanému odrazu puku zpoza hostující branky a trefě Zadražila do prázdné branky se šlo do kabin za nerozhodného stavu.

Ve druhé třetině domácí sice zvýšili tlak na soupeřovu branku, ale bez větších brankových příležitostí. Zvýšená aktivita domácím nakonec přece jenom ve 44. minutě přinesla zásluhou Balána vedoucí branku. O konečné vítězství se však Energie bála až do poslední minuty.

Definitivní skóre zápasu 4:1 však zcela neodpovídá průběhu hry a je především dílem dvojnásob neúspěšné hry hostí bez brankáře, když konečný výsledek pečetili Flek a Skuhravý, který střelou do prázdné branky oslavil své 801. utkání za Karlovy Vary.

HC Energie Karlovy Vary - SK Trhači Kadaň 4:1 (1:1, 0:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 13. M. Zadražil (M. Rohan, J. Tomeček), 44. Balán (Flek, T. Rachůnek), 59. Flek (Novotný), 60. Skuhravý ( – 5. Flynn (O. Procházka). Rozhodčí: Sýkora, Valenta – Belko, Kokrment. Vyloučení: 2:5. Využití: Bez využití. Diváci: 2670. Střely na branku: 35:19. Průběh utkání: 0:1, 4:1.

Karlovy Vary: Novotný – Krejčí, Sičák, Kovačevič, Podlipnik, J. Tomeček, M. Rohan – T. Rachůnek, Balán, Flek – Kverka, Tuominen, Stloukal – Gorčík, Skuhravý, Kohout – T. Rohan, M. Zadražil, Davídek.

Kadaň: Dvořák – Trefný, R. Černý, Blaha, Rašner, Kadeřávek, Szathmáry, Šesták – J. Müller, Kůs, Dufek – Chrpa, Chlouba, Hlava – Flynn, Hejcman, O. Procházka – Krejčiřík, Rindoš.

Pohledem experta Jiřího Vimra

Herní krize Energie trvá, což potvrdil i zápas s beznadějně poslední Kadaní. Nepřesnosti v rozehrávce, neschopnost překonat spolehlivě chytajícího Dvořáka v brance Severočechů a jeden z favoritů WSM ligy jako by během týdne rázem zapomněl hrát hokej.

Nic na tom nemění ani z pohledu neznalého diváka celkem jednoznačný výsledek 4:1, který stanovila především dvojnásob neúspěšná hra hostí při power play. Fanoušek Energie může jenom doufat, že se zeleno-bílí v co nejkratší možné době vrátí do herní pohody, kterou ještě nedávno oplývali.

Hlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): My jsme před tímto utkání nebyli v optimální psychické pohodě. Prohráli jsme předchozí dva zápasy. Bylo to vidět v první třetině, kdy jsme si nebyli schopni nahrát a vůbec hrát pořádně s kotoučem. Musím přiznat, že soupeř přijel velice dobře organizovaný a podařilo se mu dostat nás v první třetině pod tlak, se kterým jsme si nevěděli rady. Ve druhé třetině jsme si řekli nějaké věci a hra se vyrovnala. Následně jsme si vytvářeli nějaké šance, ale bohužel jsme je nedokázali proměnit. Ale o to více si ceníme toho, že jsme dokázali toto utkání s velice houževnatým soupeřem zvládnout. Soupeř podal ale opravdu velice dobrý výkon.

Jiří Čelanský (Trhači Kadaň): Přijeli jsme s nějakým záměrem, který se nám dařilo hrát, a teď si troufnu říci celých šedesát minut. Možná, že kdybychom byli ještě o kousek aktivnější, tak jsme si na body sáhli. Bohužel nakonec nesáhli, ale mužstvo jsme pochválil. Velice dobře pracovalo a byli jsme opravdu aktivní. S takovouto taktikou jsme sem jeli a kdybychom před domácími couvali, tak bylo o výsledku rozhodnuto daleko dříve. Zápas se definitivně pro nás zlomil v power play.