Zdá se to jako nevyhnutelné. Na velký talent karlovarského hokeje Jana Bednáře v létě čeká draft do NHL a je možné, že sedmnáctiletý brankář po letošní sezoně odejde do zámořské juniorky. Vedení klubu tak s předstihem podepsalo nové smlouvy s trojicí mladíků, přičemž jeden z nich by měl zaujmout místo gólmanské dvojky v karlovarském A-týmu pro příští sezonu.

„Skauti předpokládají, že by měl Honza odejít. Přeji mu hodně štěstí v draftu, aby si ho vybral někdo, kdo mu tu příležitost dá. Aby pracoval ještě více, než pracuje,a aby si tam to místo získal. Předpoklady pro velkého brankáře má,“ říká na adresu muže, který si extraligovou premiéru odbyl v loňské sezoně v pouhých 16 letech a stal se nejlepším nováčkem uplynulé sezony, hlavní trenér Energie Martin Pešout.

Ilustrační foto
Televize, vaření, procházky, energetici zatím odpočívají

Bednář v letošní sezoně sice, alespoň co se řeči čísel týče, tolik nezářil, přesto pro něj trenérský štáb má jen slova chvály. „Spousta gólmanů před ním nezvládla sezonu v sedmnácti letech. Nebýt jeho, tak předchozí sezona mohla skončit katastrofou, kdyby nás v únoru a březnu nepodržel. Za to mu budu do smrti vděčný,“ děkuje Pešout mladíkovi, který letos dvakrát vychytal liberecké Tygry či zářil proti Třinci.

Kdo zaujme jeho post v příští sezoně? „Nemáme tolik peněz, abychom si mohli dovolit drahou 'dvojku'. Jeden z mladíků bude v Sokolově, další dva by měli být oporami juniorky a plnit roli dvojky u áčka.“

Daniel Kubelka