Na hornickém ledě se tak povede přímá bitva o první místo, Sokolov zaostává za vedoucími Jihočechy pouze o horší skóre. „Bude to silný soupeř. Chceme hrát zodpovědně hlavně v defenzivě a samozřejmě z rychlých útoků se snažit soupeře překvapit. Budeme hrát nepříjemně, důrazně, hodně bruslit,“ předesílá kouč Baníku Mikuláš Antonik.

První vzájemný duel na jihu Čech skončil až v samostatných nájezdech, v nich byli úspěšnější hráči Tábora. „Já samozřejmě nevím, jakým stylem hrají, první zápas jsem tady ještě nebyl, ale s Honzou Michnou to dáme dohromady. Musíme se na utkání důkladně připravit. Bude to kvalitní protivník a kvalitní zápas,“ má jasno sokolovský trenér.

V jakém složení „horníci“ nastoupí, se rozhodlo až v pátek večer po uzávěrce Deníku. Nicméně Antonik v tom problém nevidí. „Hráči, kteří přijdou, by se do toho měli rychle vpravit, moc veliké rozdíly tady nejsou, navíc se snažíme to moc neměnit a hrát podobným stylem, jako hrají ve Varech,“ vysvětluje.

Poslední zápasy se sokolovským hokejistům daří, vyhráli již osmkrát v řadě. Diváci odcházeli spokojeni i po středeční výhře nad Klatovy. Lodivod Baníku věří, že je stále co zlepšovat. „V přesilových hrách hodně držíme kotouč, hodně si přihráváme. Mělo by tam být více střelby,“ myslí si.