Letní příprava hokejistů karlovarské Energie je v plném proudu. Tréninkové dávky už začali polykat i ti hráči, kteří dostali o týden delší dovolenou.

Kromě náročné posilovny, šlapání na rotopedu a jízdě na kole, trenéři pro své svěřence připravili i regenerační tréninky na tenisových kurtech Gejzír klubu. „To je pro nás zpestření a určité uvolnění,“ shodlo se hned několik hráčů.

Letní příprava a s ní spojené nabírání kondice není nic jednoduchého a snadného. „Dostáváme pořádně zabrat. Tenis je trochu odpočinkový, ale jinak je to pořádná makačka,“ přiznává útočník David Zucker, který patří do skupiny hráčů, jež měla kratší dovolenou.

V další části přípravy už tým bude trénovat dvoufázově. „První týden byl oddechový. Pracovali jsme pouze jednou denně. Další týdny, co už bude mužstvo kompletní, tak se do toho pořádně vložíme,“ řekl asistent Baďouček.

Během léta pojede první mužstvo na soustředění. „Zatím nemáme přesně určené místo, kde budeme, ale určitě to bude někde na horách, abychom mohli pořádně využít jízdních kol,“ poznamenal Baďouček.

Fanoušci zatím stále marně vyhlížejí nějakou novou tvář. „Chceme přivést ještě obránce a útočníka, ale musíme si počkat. Zatím stále jednáme, ale většina špičkových hráčů čeká, jestli nedostane nějakou zajímavou nabídku z Ruska,“ přiznává generální manažer Miroslav Vaněk.