Do domácí premiéry nenaskočili energetici příliš dobře, když ve 3. minutě šli hosté do vedení, které jim zajistil z úspěšné dorážky Christophe Lalacentte. Ve 14. minutě byl blízko vyrovnání karlovarský kapitán Tomáš Vondráček, když jeho projektil zastavila tyčka branky soupeře.

Momentky z úvodního utkání extraligové sezony mezi Kometou Brno (modrobílé dresy) a Karlovými Vary.
Energie přivítá v KV Areně Mountfield, chystá se i slavnostní ceremoniál

Vyrovnání se Energie dočkala až ve 31. minutě. Útočník Varů Vít Jiskra zachytil ve středním pásmu soupeřovu přihrávku a poslal do úniku Tomáše Redlicha, který ho následně zakončil přesnou trefou.Hradec Králové si však vzal zanedlouho vedení zpět. Ve 33. minutě po nahození Jakuba Lva se v předbrankovém prostoru dostal k dorážkám Radek Smoleňák, který nadvakrát mezi Lukešovými betony usměrnil puk do karlovarské branky.

Zdroj: Youtube

Pro Vary bylo ještě hůře. Ve 36. minutě dostal kotouč z rohu kluziště Christophe Lalancette do slotu, odkud z první zakončil přesně za Lukešova záda. Bláznivou druhou třetinu však uzavřela Energie, když ve 38. minutě Martin Kohout v přečíslení dva na jednoho spěchal po pravé straně a následně vyslal přesnou úhlopříčku Jiřímu Černochovi, po jehož přesné dělovce se Karlovy Vary přiblížily hostům na rozdíl branky.

Energetici se v závěrečné třetině snažili o vyrovnání, ale bez gólového efektu, a na účet si tak připsali druhou prohru v novém ročníku extraligy.

Další utkání odehrají hráči Varů v pátek 23. září od 17.00 hodin na ledě třineckých Ocelářů.

HC Energie Karlovy Vary – Mountfield Hradec Králové 2:3 (0:1, 2:2, 0:0). Branky a nahrávky: 31. Redlich (Jiskra), 38. Černoch (Kohout, Koblasa) – 3. Lalancette (Smoleňák, Ščerbak), 33. Smoleňák (Lev, Lalancette), 36. Lalancette (Ščerbak, McCormack). Rozhodčí: Sýkora, Micka – Hynek, Gerát. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. Diváci: 3582.
Karlovy Vary: Lukeš – Bartejs, Bernad, Dlapa, Havlín, Pulpán, Rohan – Rachůnek, Gríger, Hladonik – Koblasa, Černoch, Kohout – O. Beránek, J. Baláž, Kofroň – Redlich, Jiskra, Vondráček. Trenér: David Bruk.