Na úvod hornický celek změří síly s hlavním favoritem, Přerovem. Sokolov je ale připraven se o postup porvat, nažhavení jsou fanoušci i samotní hokejisté Baníku. „Přichází nejdůležitějších čtrnáct dní, pro které jsme se tu celou dobu honili, máme za sebou pomalu dvě stě tréninků, množství zápasů. Teď je tady chvíle, kdy to chceme všechno zúročit, doufám, že do toho vstoupíme s chladnou hlavou, soustředění, ale patřičně nažhavení," říká na úvod trenér Baníku Mikuláš Antonik.

Cíl je jasný, pokusit se po osmnácti letech vrátit do Sokolova první ligu. „Věřím, že to dopadne celé tím nejlepším způsobem, byl bych za to hrozně rád, na druhou stranu je to sport a stát se může cokoliv. Chci ale, abychom se o první ligu poprali nejlépe, jak to půjde," zdůrazňuje.

Obránce Petr Přindiš: Poprosil bych fanoušky, aby do toho dali všechno, jako my. Když to pořádně burácí, každého z nás to žene dopředu!

Více čtěte v pátečním papírovém vydání Sokolovského deníku, kde naleznete střípky z historie soubojů s Přerovem, rozhovory se současnými hráči, ale také jak vidí baráž bývalí hráči Baníku Sokolov, nebo třeba starosta Jan Picka.