„Soupeře jsme tlačili a měli hodně šancí, bohužel jsme dvakrát inkasovali,“ připomněl útočník Sokolova Stanislav Vrhel dvoubrankové manko, které si jeho tým přenesl do druhé třetiny, když Vsetínu zařídil vedení Berzinš a navýšil ho v závěru první třetiny v přesilové hře Sihvoven.

HC Energie Karlovy Vary. Ilustrační foto.
Hokejisté Energie zvládli drama s Olomoucí, poskočili na šestou příčku

Sokolov však dokázal manko během druhé periody smazat, když kontaktní branku obstaral v přesilové hře právě Stanislav Vrhel, a následně srovnal ukazatel skóre při hře čtyři na čtyři Tomáš Vracovský. Ve třetí třetině pak Baník dokonal obrat, kdy využil přesilovku 5 na 3, kterou přetavil v třetí branku Martin Weinhold.

„V kabině jsme si řekli, že na ně vlítneme a že ten gól tam padne, a naštěstí jsme to otočili, když jsme předvedli výborný týmový výkon,“ chválil si Vrhel. Hosté však mohli v závěru duelu srovnat, ale trestné střílení Rob neproměnil, když se parádním zákrokem blýskl brankář Sokolova Zajíček.

VK ČEZ Karlovarsko. Ilustrační foto.
Karlovarsko se postaví v Lize mistrů Trentinu

„Já jsem mu věřil,“ prozradil Vrhel. Teď čeká Sokolov další zvučný soupeř, a to Jihlava, která se představí v Sokolově ve středu 16. listopadu od 18.00 hodin. „Věřím, že navážeme na výkon proti Vsetínu a opět budeme mít tři body,“ přeje si další tříbodový zisk útočník Baníku.

HC Baník Sokolov – VHK ROBE Vsetín 3:2 (0:2, 2:0, 1:0). Branky a nahrávky: 31. Vrhel (Kverka, Vracovský), 36. Vracovský (Tomek), 45. Weinhold (Pohl, Kverka) – 8. Berzinš (O. Němec, Ondračka), 19. Sihvonen (Přikryl, Rob). Rozhodčí: Svoboda, Valenta – Beneš, Kokrment. Vyloučení: 8:6. Využití: 2:1. Diváci: 503. Sokolov: Zajíček – Jan Novák, Tomek, Pohl, Baláž, Weinhold, Rulík, Klejna – Vracovský, Kverka, Vrhel – Osmík, Zadražil, Berka – Jurčík, Rohan, Tomi – L. Stehlík, D. Novotný, Švec. Trenér: Martin Štrba.