Po úterním vítězném utkání nad Kláštercem, ve kterém si sokolovští hokejisté zajistili postup do dalšího kola play-off, jsme hovořili s trenérem Baníku Mikulášem Antonikem.

Třetí zápas série byl nakonec těžší, než se po nedělní vysoké výhře v Klášterci předpokládalo…

Já jsem víceméně takovýhle zápas čekal. Tušil jsem, že to Klášterec nezabalí, že budou hrát, že budou makat, že budou dřít.

Opět jste si ale vytvořili dvoubrankový náskok, potom se ale duel trochu zkomplikoval…

Sice jsme vedli 2:0, ale potom jsme začali hrát takový hurá hokej. Vůbec jsme se nedrželi našeho herního konceptu, hosté toho okamžitě využili. Jednou nám ujeli do brejku a dali gól, potom jsme nechali hráče před bránou úplně volného, a bylo vyrovnáno.

Jak jste na to zareagovali?

Po druhé třetině jsme si něco řekli v kabině a zamíchali se sestavou.

Zřejmě to pomohlo, ve třetí třetině jste strhli výhru na svou stranu.

Výborné bylo, že jsme hned z prvního střídání vstřelili gól a vrátili se ke své hře, kterou jsme předchozí zápasy vyhrávali.

V čem byl největší problém ve vaší hře?

Věděli jsme, že to kluci chtějí urvat, že již nechtějí jet zpátky do Klášterce. V takovém případě občas maličko zapomenete na obranu.

Překvapil vás něčím Klášterec?

Čekal jsem, že budou hrát tenhle styl. Překvapil mě ale jejich pohyb. Hráli obden, za patnáct dní odehráli osm zápasů, ale celý zápas dobře bruslili.

Vraťme se na začátek utkání, první třetina vypadala trochu ospalejší, souhlasíte?

Pod dojmem snadného vítězství v Klášterci jsme si mysleli, že to přijde samo. Soupeř naopak po takovémhle nářezu začne více bránit, více bruslit, hraje více do těla. Utkání jsme urvali pro sebe až de facto v závěru třetí třetiny.

Typický zápas vyřazovacích bojů…

Ano, to je přesně play-off. V jednom utkání soupeře jasně přehrajete, napadá vám tam všechno. Další zápas může být úplně jiný, soupeř se semkne a začne být nepříjemný, tak jak jsme to viděli dnes.

Odpor Klášterce se vám nakonec podařilo zlomit…

Poslední krůček bývá nejtěžší, jsme rádi, že jsme sérii ukončili.

K postupu přes Bílinu i Klášterec vám stačily pouze tři zápasy…

Je to dobře. Teď si znovu odpočineme, potrénujeme. Nevíme, kdo nás čeká dál, s největší pravděpodobností Žďár. Budeme se muset pomalu připravit na další sérii.