První barážové body vybojovali v sobotu hokejisté Baníku Sokolov. Kolín porazili v letošní sezoně i na třetí pokus, tentokrát 2:0. „Jsme spokojeni. Vyhráli jsme za tři body. Náš výkon byl dneska agresivnější než v Mostě, kde jsme byli trochu zakřiknutí,“ říká sokolovský trenér Mikuláš Antonik.

Ten by rád viděl ještě efektivnější koncovku. „Měli jsme spoustu šancí, kdy jsme situace mohli vyřešit lépe směrem ke gólu. To mě trochu mrzí, zakončení by mělo být jednodušší a agresivnější,“ přeje si.

Naopak defenziva Baníku pracovala téměř bezchybně, dokonce s nulou na kontě. „Obranná fáze nám šla velice dobře. Měli jsme spoustu oslabení, myslím, že jsme je sehráli velmi obětavě a zodpovědně. To bylo hrozně důležité,“ upozorňuje kouč Sokolova.

Utkání zvládli domácí hráči i po psychické stránce. „Bylo to o tom, abychom udrželi emoce na uzdě, abychom nezačali nikde bláznit, dodržovali systém, koncept, který jsme chtěli hrát. To se nám podařilo,“ pochvaloval si Antonik.

Dnes čeká hornický celek barážové utkání s číslem tři a bouřlivé prostředí zimního stadionu v Prostějově. „Měli pauzu. Lidi je budou hnát dopředu, v ofenzivě budou hodně nepříjemní. Musíme se na to připravit, bude to strašně těžký zápas po docela dlouhé cestě. Velký nápor na obranu, uvidíme, jak to zvládneme,“ zamýšlí se trenér Baníku nad dalším soupeřem.